Magyar Költészet Napja

2023.03.26. 16:34

Versmondásra buzdítanak az egri könyvtárosok, várják a jelentkezőket

Egyénileg és csoportosan is lehet jelentkezni az ünnepségre.

F. V. E.

A Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár ad otthont a Zsófi-mesék bemutatójának

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

A Bródy Sándor Könyvtár idén is szervez programokat a magyar költészet napja alkalmából, s várják a verskedvelők jelentkezését, adták hírül honlapjukon

– Hatvan éve minden évben április 11-én, József Attila születésnapján ünnepeljük a magyar költészet napját. Versein keresztül emlékezünk a költőre, méltatjuk munkásságát. Előtte és a magyar líra előtt is tisztelgünk ilyenkor. Legyen szó klasszikus vagy kortárs művészekről, a költészet magyar mestereiben nincs hiány. A versek olyan élményt nyújtanak, amely meghatározók lehetnek egész életünkön keresztül. A legtöbb embernek van kedvenc verse, amely kézen fogva vezeti élete során, és segíti eligazodni az érzelmek és a világ dolgaiban, gazdagítja a személyiséget és a fantáziánkat, érzékenyebbé és magabiztosabb társalgóvá tesz, bővíti szókincsünket, pihentet, szórakoztat – emelték ki a könyvtár oldalán. 

A versmondás az ünnep meghatározó része: iskolákban, utcákon, színházakban, hírportálokon, közösségi oldalakon, a rádióban, a televízióban és Bródy Sándor Könyvtárban is.

Ebből az alkalomból az egri könyvtárosok arra kérik az iskolákat, óvodákat, oktatási intézményeket, valamint baráti társaságokat és a könyvtárlátogatókat egyénileg is, hogy csatlakozzanak a jeles naphoz, és ünnepeljenek közös versmondással. 

Április 11-én mindenki elviheti a könyvtárba a kedvenc vagy saját maga alkotta versét, és ha kedvet érez rá, elő is adhatja egyénileg vagy csoportosan barátaival, ismerőseivel. Az ügyes kezűek illusztrálhatják is kedvenc versüket, amelyeket szöveggel együtt elhelyezhetnek a könyvtárban kifeszített versfüggőn. Közben készíthetnek könyvjelzőt, társasjátékozhatnak és régi könyvek között böngészhetnek a Bródy Antikvárban.

Jó idő esetén a könyvtár udvarán, az Egészségház utcai magánparkolónkban felállított színpadon tartják az ünnepséget, rossz idő esetén pedig a könyvtár épületének első emeletén a Bródy Szalonban

Március 30-áig várják a jelentkezőket. A részvételi szándékot a 36/516-632-es telefonszámon, űrlapon vagy személyesen a könyvtárban lehet megjelölve a szereplés időpontját és az előadni kívánt irodalmi műveket. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában