Hárman a listán

2023.04.15. 08:12

22 millióval tartozik az adóhivatalnak a legnagyobb tartozó Hevesből

Három Heves megyei személy található meg a legfrissebb NAV adóslistán, ők aprópénzzel tartoznak azokhoz a cégekhez képest, amelyek milliárdos adóhiányt hoztak össze néhány év alatt.

T. B.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal közzétette honlapján a nagy összegű adóhiánnyal rendelkező adózók listáját. A kihelyezett táblázat adatai ezúttal a 2023. március 31-ei állapotot tükrözik. 

A listán számos milliárdos tartozást fölhalmozó cég, vagy magánszemély megjelent, van, amelyik egymaga majdnem másfél milliárd forinttal károsította meg az államkasszát, emellé pedig még hasonló összegű bírságot és kamatot is be kellene fizetnie. Az első negyedéves listán 56 tartozó szerepel, közülük hárman Heves vármegyeiek. 

Az erdőtelki Lakatos Erika 22 millióval tartozik az adóhatóságnak, és 21,4 millió forint jogkövetkezményt is be kellene fizetnie. A hatvani Telek Gábornak 17,5 milliós tartozást és 10,2 millió forintos kamatot, bírságot kell lerónia, míg a tarnaörsi Száva Gyula a 10,2 milliós adóhiány mellé 21,9 millió forintnyi jogkövetkezményt halmozott föl.

(Főoldali képünk illusztráció Fotó: Shutterstock)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában