Faültetés

2023.04.28. 17:17

A gyöngyösi kórház és az egyetem barátságának jelképe a két facsemete

Faültetéssel folytatódott a Bugát Pál Kórház jubileumi évének rendezvénysorozata.

Sz. Sz. I.

A társadalmi összefogás jó példája a faültetés a gyöngyösi kórházban

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

A gyöngyösi Bugát Pál Kórház alapításának 185. évfordulója alkalmából a Hittel, szívvel, tudással elnevezésű éves eseménysorozat részeként pénteken két magas kőris facsemetét ültettek el a kórház új pszichiátriai gondozó épülete előtti téren. A fákat a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem gyöngyösi Károly Róbert Campus az Erdőtelki Arborétumából adományozta a kórháznak.

Árnyat ad majd a két fa az alatta megpihenőknek
Árnyat ad majd a két fa az alatta megpihenőknek
Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

Jakabovits Ferencné ápolási igazgató az ültetés előtt elmondta, hogy a jubileumi rendezvénysorozatának célja az emlékezés az elődökre, és tisztelgés minden egykori és jelenlegi gyógyító előtt. 

– A programsorozatban a prevencióra és az egészséges életmód népszerűsítésére fektetjük a hangsúlyt. Szűréseket, felvilágosító előadásokat, sporteseményeket szervezünk, de nem feledkezünk meg a tudományos munkánkról sem, amelyről az őszi konferencián fogunk számot adni. Az eseménysorozatunkban nagy hangsúlyt kapott a társadalmi összefogás. Ennek révén megújulnak a kórház padjai és faültetésekre is sor kerül. A mai faültetés is a társadalmi összefogás példája. A két magas kőris adományozója, a gyöngyösi egyetem és kórházunk között régre nyúlóan jó a kapcsolat, az együttműködés. Számos tudományos konferencia, országos és megyei rendezvény színhelye volt és lesz minden bizonnyal az egyetem. Sok azonosság van a működésünkben. Ilyen a tudomány művelése, a tradíció ápolása. A mondás szerint az első legalkalmasabb időpont egy fa elültetésére húsz évvel ezelőtt volt. A második legalkalmasabb időpont most van. Azt kívánom, adjon árnyat ez a két fa majdan az alatta megpihenőknek, szolgáljon betegeink örömére, emlékeztessen az egyetem és a kórház barátságára, kölcsönös tiszteletére  – fogalmazott Jakabovits Ferencné.

A fát a kórház részéről Weisz Péter főigazgató és dr. Assani Omar orvosigazgató, az adományozó képviseletében pedig dr. Bujdosó Zoltán főigazgató ültette el. 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában