„Politikai roncsderby”

2023.04.06. 14:28

A Momentum a saját háza táján sepregessen – javasolja az egri DK

Tisztújítót tartott az egri DK. Létrejött a várospolitikai munkacsoportjuk, hogy programot dolgozzon ki. Nem örülnek, hogy a Momentum támadja őket.

Sz. M. L.

Balla Péter, a DK választókerületi vezetője és Nagy Tibor, a DK Heves Vérmegyei szervezete várospolitikai szekciójának vezetője

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

– Aprilis 2-án tisztújítást tartott a Demokratikus Koalíció (DK) egri szervezete. Engem, Balla Pétert választottak elnöknek, A csapatban vegyesen vannak nők, férfiak, fiatalok, és idősek. Fontos feladatunk, hogy az Európa Parlamenti és önkormányzati választásokra készüljünk. Utóbbi érdekében alakult meg a szervezeten belül a várospolitikai munkacsoport, hogy a DK önkormányzati programját létrehozza – közölte Balla Péter csütörtökön, sajtótájékoztatón.

– Az egri közélet és politika nem szakmai és nem előre mutató. Arról szól az egész, hogy ki kinek az embere, kinek nagyobb a hangja. Mi ezzel szemben szakmai munkát szeretnénk végezni. A munkacsoport egyik felelőse Nick Tayler lesz, aki már sokat dolgozott a belváros életén és a város közlekedésén. Nagy Tibor, a politikai koordinátor, lesz. Szakmai fórumokat is szerveznek, hogy összeálljon egy jelentős program –mondta Balla Péter. Nagy Tibor elmondta, Nick Taylernek köszönhető, hogy egyes helyközi járatokat bevontak a helyi közlekedésbe, ez az ő javaslata volt.

– Terveink szerint mi konstruktív módon tudunk választ adni azokra a kérdésekre, amelyek Egert ma megosztják. Személyes konfliktusok béklyójában vergődik a város és nem fejlődik.  Új városstratégia kell, amely egy élhető várost eredményez, fenntartható közlekedéssel, s nem csak a turisták hanem a helyiek számára is vonzó marad Eger, hogy ne menjenek el a fiatalok – magyarázta Nagy Tibor, aki a Momentumot hagyta hátra, hogy a DK-hoz csatlakozzon.

Balla Péter elmondta, minden fontos szempontnak lesz felelőse, így például az átláthatóságnak, amely 2019-ben választási ígérete volt a mostani polgármesternek, de Balla szerint nem sok valósult meg belőle, de felelősök ügyében említette még a  környezet- és állatvédelem témáját is.
– Jelenleg egy poltikai roncsderby zajlik a városban – fogalmazott, majd arról beszélt, hogy úgy ítéli, a Momentum a DK-t támadja helyi szinten.

– Visszautasítjuk, hogy közösségünket támadják azzal, hogy a Fidesszel szövetkezik. A Momentum egri elnökségének a saját háza táján kellene sepregetnie elsősorban. Feltennék néhány kérdést: Hogy lehet az, hogy Jánosi Zoltánt, a Momentum egri elnökét Oroján Sándor szavazta be az Evat felügyelőbizottságába? Hogy lehet, hogy a Városfejlesztésbe az ő embere, Nagy István került 800 ezer forintos fizetésért? Magyarázzák meg a kanapé ügyet illetve azt is, hogy Keresztes Zoltán a Momentum önkormányzati képviselője miért vett fel plusz juttatást azért, hogy Oroján Sándorral együtt az elkerülő társadalmasításán dolgozzon. És milyen munkát végzett?– sorolta a kérdéseket. hozzátette azt is, hogy jelenleg a DK dolgozik egy előterjesztésen, mely arra vonatkozik, hogy  Egerben népszavazás nélkül ne lehessen környezetszennyező gyárakat létesíteni, például akkumulátorgyárat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában