Elkerülő

2023.04.26. 15:32

Adatgyűjtésre használta a Momentum a népszavazást az egri alpolgármester szerint

A kezdeményezéshez aláírást gyűjtött a Momentum egri szervezete, Minczér Gábor szerint nem csak egriek adatait írták föl.

Sz. M. L.

Minczér Gábor, Eger alpolgármestere (Archív fotó)

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

– Hiszünk abban, hogy nagy horderejű, a jövőt befolyásoló kérdésekben a helyi népszavazás mint a demokrácia egyik alapvető pillére- adhatja a leglegitimebb felhatalmazást egy városstratégiai döntéshez. Mirkóczki Ádám polgármester 2022 novemberében javasolta elsőként a népszavazást, melyet a közgyűlésben helyet foglaló Keresztes Zoltán, aki nem mellesleg a Momentum Mozgalom tagja, nem támogatott – írta közleményben Minczér Gábor egri alpolgármester, a Momentum egri szervezetének keddi közleményére válaszul.

– A városvezetés is örömmel csatlakozott az aláírásgyűjtéshez, hiszen mindig odaállunk a civilek mellé, de sajnáljuk, hogy a Momentum Mozgalom rátelepült erre az általuk indított kezdeményezésre, véleményünk szerint politikai haszonszerzés és adatgyűjtés céljából, amely elriaszthatta a kezdetben csatlakozni kívánó szervezeteket. Ezt támasztja alá több hozzánk érkezett információ is, miszerint a Helyi Választási Bizottság által előírt feltételeknek pont a Momentumos aktivisták aláírásgyűjtése nem felelt meg, hiszen azon emberek támogatását is elfogadták, akik nem Egerben élnek, lakcímük más településen található. Mivel mással magyarázható ez, ha nem adatgyűjtéssel? – fogalmazott Minczér Gábor.

Kiemelte, a város honlapján megtalálhatóak azok az adatok, melyek szerint a leadott, összesen 9324 aláírásból a Helyi Választási Bizottság tagjai 2470 darab ellenőrzésénél megállapították, hogy már annak 1/5-e érvénytelen.

– Visszautasítjuk a Momentum Mozgalom azon igaztalan vádjait, hogy szabotáltuk a népszavazás sikerességét. Eger polgármestere nem az egriek ellen, hanem értük dolgozik! Az egyébként jó és támogatható kezdeményezés kudarcának felelőssége kizárólag az erre rátelepedő Momentum Mozgalmat és a szakmaiatlan aláírásgyűjtésüket terheli – hangsúlyozta Minczér Gábor alpolgármester.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában