Városszépítés

2023.04.27. 16:00

Csütörtökön mindenki szebbé tehette Pétervásárát

Nagyszabású városszépítési akciót szervezett az önkormányzat délelőtt 9 órától.

B. K.

Kicsik és nagyok is segítettek szebbé tenni a várost

Forrás: Pétervására Város Hivatalos Oldala/Facebook

Az önkéntesek a város Főterén találkozhattak 8 óra 45 perckor. Innen csapatokban indultak el település a különböző részeire, ahol szemetet szedtek és virágosítottak. 

– A tavalyi évben hagyományteremtő jelleggel indult útjára az a kezdeményezés, hogy a TeSzedd! hulladékgyűjtő akció napján nem csak szemétszedés, hanem városszépítő akció is zajlik Pétervásárán. Az országos szemétszedéshez csatlakozva csütörtök délelőtt tartottuk településünkön ezt a nagyszabású takarítást. Ismét sok zsák szemét gyűlt össze. Mindemellett a frekventált részeken fűnyírással, metszéssel, gyomlálással tették közterületeinket szebbé. A lakosságon kívül társultak intézményeink dolgozói, az általános iskola diákjai, az óvodások, valamint a Fehérkő Vadásztársaság, a Pétervásárai Sporthorgász Egyesület, Pétervására Város Polgárőr Egyesülete. Önkéntes munkát végzett ezen kívül Szaniszló János és Ivády Zsolt egyéni vállalkozó - adták hírül a település közösségi médiás bejegyzésében.

A Nyugdíjasok Pétervásárai Egyesülete egyébként már napokkal korábban is aktívan kivette a részét a város virágosításából, amely során zsákot, kesztyűt biztosítottak mindenkinek.

A város egyik legsikeresebb akciójához tavaly is rengetegen csatlakoztak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában