Figyelnek az idősekre

2023.04.03. 15:37

Egészségmegőrzési program indul a gyöngyösi kistérségben + fotók

Féléves egészségmegőrzési program indult a gyöngyösi Kistérségi Humán Szolgáltató Központ intézményeiben.

Sz. Sz. I.

Az idősek aktívan vettek részt a foglalkozáson

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

A gyöngyösi Kistérségi Humán Szolgáltató Központ (KHSZK) a szépkorúakat ellátó intézményegységeiben mintegy féléves programsorozatot indított Maradjunk szépkorban is egészségesek elnevezéssel. Ennek első, hétfői rendezvényén, a gyöngyösi idősek klubjában Maka Piroska, a KHSZK igazgatója arról beszélt portálunknak, hogy a program célja a fizikai és mentális egészség megőrzése, gondozása az időskorban. 

– A rendezvények, az egészségmegőrzés témái nem a betegségek oldaláról közelítik meg az egészséges életmódot, hanem egyrészt a prevencióra helyezik a hangsúlyt, másrészt az aktivitásra ösztönözve hívják fel a figyelmet a fizikai-és mentális jóllét fontosságára. A programsorozat első témája a mindennapi kenyerünk volt. A résztvevők a kovászos kenyér elkészítésének elméleti és gyakorlati elemeit sajátíthatták el, valamint megismerkedhettek annak az egészségre gyakorolt jótékony hatásaival. Ebben a dr. Borsos Gizella szakgyógyszerész volt a segítségükre - ismertette a KHSZK igazgatója.

Mint mondta, a rendezvényen készült kenyeret a résztvevők hazavitték, majd saját otthonukban megsütték. 

– A programsorozat eseményei során szóba kerül a mozgás, mentálhigiéné, relaxáció, napi lépésszámlálás, de téma lesz az öltözködési tanácsadás, a testbeszéd is, egyszóval minden, ami az életminőségünket meghatározza. Minden foglalkozásnak pozitív üzenete lesz. Nagyon élvezték az idősek az alkalmat, és aktívan vettek részt a foglalkozáson. Az elkövetkező hónapokban több intézményünkben is folytatódik ez a program– részletezte Maka Piroska.

 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában