Zöld gondolatok

2023.04.21. 13:24

Gyermekek kacagásától volt hangos az egri Lajosváros - ünnepelték a Föld napját + fotók

A környezetvédelem és a mozgás fontosságára is felhívták a figyelmet a jeles nap alkalmából.

F. V. E.

Kicsik és nagyok is élvezték a programokat

Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

Április 22-én ünnepeljük a Föld napját, Egerben pedig a civil szervezetek összefogásával háromnapos programsorozatot rendeznek ebből az alkalomból. A pénteki eseményeknek a Lajosváros adott helyszínt. 

Farkas Attila alpolgármester megnyitóbeszédében elmondta, hazánkban 33 éve ünnepeljük a Föld napját. 

– Szeretnénk felhívni a figyelmet a klímaváltozásra és a természeti értékeink megőrzésének fontosságára. Városunk önkormányzata elkötelezett a környezettudatos gondolkodás mellett, számos intézkedés jött már létre a zöld gondolat jegyében, ilyen egyebek között a kerékpáros közlekedési rendszer fejlesztése és az elektromos buszok beszerzése – részletezte az alpolgármester. Arra biztatta a résztvevőket, hogy vegyenek részt a lakossági faültetési programban, amely tavaly kezdődött, és ebben az évben is folytatódik. Lényege, hogy a lakosok térítésmentesen igényelhetnek fákat az önkormányzattól. 

Kézműves foglalkozások, ügyességi játékok és egészséges nassolnivalók várták a résztvevőket a Lajosvárosban. A Heves Vármegyei Kormányhivatal népegészségügyi szakemberei a mozgás fontosságára hívták fel a figyelmet. Egyebek között labirintussal készültek a gyerekeknek, és dohányzásellenes ügyességi játék kipróbálására is lehetőséget biztosítottak. A kicsiknek színes labdákat kellett összegyűjteniük, ezek szimbolizálták a friss levegőt. A dohányzó ember szájába kellett bedobálniuk, hogy így jusson levegőhöz a cigarettázó. 

A civil szervezetek sátrait végig járva lehetőség nyílt egyebek között kavicsfestésre, rollerezésre, és zöldségeket, gyümölcsöket is kínáltak. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában