Megoldás?

2023.04.26. 14:16

Hamarosan kinyithat az egri, Katona téri parkolóház

A tulajdonosnak vannak feltételei, hogy folytatódhasson a bérlés. Az önkormányzat átvenné az Evattól az üzemeltetést.

Sz. M. L.

A Katona téri parkolóház

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Felkerült a csütörtöki közgyűlés előterjesztései közé a Katona téri parkolóház bérleti szerződésének tervezete, tehát ha megszavazza a grémium, akkor hamarosan kinyithat a létesítmény. Mindezt úgy, hogy az EVAT Egri Vagyonkezelő és Távfűtő Zrt. az ingatlan átadását az önkormányzatnak haladéktalanul tegye meg.

Mirkóczki Ádám polgármester előterjesztése szerint egy új, 1 évre szóló bérleti szerződés tervezet készült: 2023. május 22-én kezdődik és 2024. május 21-ig tart. A lejárat napját követően a szerződés nem alakul át határozatlan időtartamúvá és nem is hosszabbodik meg a felek eltérő, kifejezett írásbeli közös nyilatkozatának hiányában, azaz ezen esetben a lejárat napja egyben a jogviszony megszűnés napja is. A havi bérleti díj 5,8 millió forint, illetve kárfedezeti garanciát is, amely 2 havi bérleti díj. A tulajdonos Agria Parkoló Kft. részéről szerződéskötési feltétel, hogy a megelőző időszakban keletkezett, majd' 14 millió forintos rendezetlen számlákat kifizessék neki.

„A felek a határozott idő alatt jóhiszemű tárgyalásokat folytatnak annak érdekében, hogy a bérlő, vagy az általa kijelölt harmadik személy a bérlemény vonatkozásában a lejáratot követően legalább 15 éves határozott idejű újabb bérleti szerződést kössön.” – olvasható az előterjesztésben. Az is kikötés, hogy a bérbeadót nem terheli szerződéskötési kötelezettség, továbbá ezen határozott idejű bérleti szerződés havi bérleti díja nem lehet kevesebb, mint 4.9 millió forint.  A dokumentum szerint a 15 éves bérleti szerződés helyett a tulajdonos el is adhatja a parkolóházat, de az önkormányzatnak vevőkijelölési jogot biztosít.


  

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában