Tisztítás

2023.04.23. 13:32

Három tonna szemetet gyűjtöttek össze Markaz környékén

A zord idő ellenére sok önkéntes szedte össze a felelőtlen emberek által szétszórt limlomot.

Sz. Sz. I.

A zord időben is sokan takarították Markazt

Forrás: Markaz önkormányzata

Az elmúlt hétvégén egy igazi szeszélyes időjárású szombaton zajlott Markazon a TeSzedd Szemétszedő Nap, tájékoztatta portálunkat Holló László polgármester.

– A kezdeményezés ismét nagyon eredményes volt. A falu utcáin túl a markazi tópartot, a környező turistautakat és a külterületeket is megtisztítottuk a szeméttől. Összesen 370 szemeteszsák telt meg, ami mintegy 3 tonna hulladékot jelent. A rossz idő ellenére az önkéntes szemétszedők részvételükkel képviselték intézményeiket, civil szervezeteiket, egyesületüket, településüket, példát mutattak, és nagyban hozzájárultak a rendezvény sikeréhez, és célunk eléréséhez. Köszönjük a Dél-Mátra Vadásztársaság markazi csoportjának önzetlen és gigászi munkáját, a Mátra Nagycsaládos Egyesület tagjainak, és Széll Márta önkormányzati képviselő asszonynak a finom, forró gulyásleves elkészítését, valamint Budai Gábor alpolgármesternek, Ferencz Ervin és Szekrényes Károly önkormányzati képviselőknek a részvételt - mondta. 

– Köszönjük továbbá a Magyar Vöröskereszt markazi alapszervezetének a reggeli pogácsát és a frissítőket, a Markazi Polgárőr Egyesület tagjainak a helytállást, és a munkájukat, ifjabb Magyari Jánosnak az összegyűjtött szemét szállítását, valamint a Mátra-völgyi Óvoda és Bölcsőde dolgozóinak, a szülőknek, és a gyerekeknek a segítségét. Hálásak vagyunk a szemétszedő csapatok vezetőinek: Széll Sámuelnének, Magyari Jánosnak, Kiss Gábornak, Kelemen Orsolyának és Hadobás Andreának és minden önkéntesnek az önzetlen munkáért. Külön köszönet jár szponzorainknak, nélkül nem valósulhatott volna meg a program: K&V Kft., Ytong, NHSZ Mátra Hulladékkezelő Nonprofit Kft., Csiripiszli, Magyar Vöröskereszt markazi alapszervezete, és Markazi Turisztikai Egyesület. Jövőre folytatjuk, remélhetőleg már évről évre kevesebb szemetet találunk – foglalta össze Holló László.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában