Gyermeknéptánc

2023.04.08. 10:56

Hatalmas sikert értek el a nagyrédei gyermektáncosok

Hajnal Alex még Jászberény különdíját is kiérdemelte.

Sz. Sz. I.

Tősér Panna Rebeka (balról), Hajnal Alex és Makaria Hanna

Forrás: Albunovics Milán/Beküldött fotó

Hatalmas sikerrel szerepeltek a nagyrédeiek a hétvégén Jászberényben megrendezett X. Jászsági Gyermek és Ifjúsági Szólótáncversenyen, tájékoztatta portálunkat Albunovics Milán, a rédei Kenderike gyermektáncegyüttes művészeti vezetője. Mint mondta, az együttes szólista növendékei immáron második alkalommal vettek részt az országosan elismert és nívós rendezvényen. 

– Hajnal Alex kiemelt arany minősítésben, ezen felül Jászberény város különdíjában részesült. Ő nemrég kezdett el a néptánccal foglalkozni, de hamar észrevehetővé vált a tehetsége. Alex kötelező tánca a Jászsági kanásztánc, szabadon választott száma pedig a Szilágysági cövekelő és zsibai volt. Tősér Panna Rebeka és Makaria Hanna ezüst minősítésben részesültek. A nagyszerű lány páros tavaly is megmérettette magát, akkor Nivódíj szólótáncosi elismerésben részesültek. Idén magasabbra tették a lécet: a kötelező versenyszámuk Jászsági oláhos és friss csárdás, a szabadon választott produkciójuk pedig Bukovinai Silladri volt. Valamennyien jól felkészültek a versenyre, mindent megtettek a sikeres szereplés érdekében. A gyerekek idén is csodálatos viseletekben versenyezhettek. Szabó Lili, a Virtus Kamara Táncegyüttes tagja gondoskodott arról, hogy minden ruhadarab a helyére kerüljön az ifjú táncosokon – részletezte Albunovics Milán. 

A művészeti vezető azt is hozzátette, hogy ő a világon az egyik leggazdagabb ember, mert taníthatja ezeket a tehetséges gyerekeket. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában