Reakció

2023.04.20. 16:49

Hatásvadász kijelentéseket tett az egri alpolgármester: így reagált az Evat Zrt.

Minczér Gábor egri alpolgármester sajtótájékoztatójára válaszul az Evat Zrt. az alábbi közleményt adta ki.

HEOL

Az Evat Zrt. Zalár úti bejárata

Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

„Az Evat Zrt. ismételten leszögezi, a törzsházába tartozó cégek könyvelését a társaságokkal kötött szerződések értelmében végzi el, a könyvelésre hozzá érkező számlák és bizonylatok valóságtartalmáért, a tényleges teljesítések megvalósulásáért nem felel. Ezek teljes egészében a cégvezetők hatás- illetve felelősségi körébe tartoznak.

Sajnálattal tapasztaljuk, hogy Minczér Gábor alpolgármester úr szándékosan összemossa az Evat Zrt. és a Városfejlesztési Kft. költségvetését. Ezzel kapcsolatban leszögezzük – amiről az alpolgármester úrnak reményeink szerint tudomása van –, hogy a két cég gazdálkodási keretének nincs köze egymáshoz. Az Evat Zrt. feladatkörébe tartozó bérleményfelújítási munkálatokkal kapcsolatos kiadásokat és a Városfejlesztési Kft. működési körébe tartozó költéseket ilyetén formában összemosni nem több hatásvadászatnál, a közvélemény szándékos megtévesztésénél. A Városfejlesztési Kft. költségvetési forrásaiból lakást felújítani nem lehet, csak abból, amit az önkormányzat erre az Evatnak biztosít.

Mindezektől függetlenül az Evat Zrt. minden, tudomására jutott bűncselekmény-gyanús ügyet kivizsgál a Városfejlesztési Kft.-vel kapcsolatban is, és amennyiben szükséges, megteszi a jogi lépéseket. Megjegyezni kívánjuk, hogy Nagy István már nem látja el a Városfejlesztési Kft. ügyvezetői feladatait és nem áll a cég alkalmazásában sem” - közölték. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában