Megmérettetés

2023.04.18. 08:20

Hatvani diáklány, Mirella készülhet az országos versenyre

Pethes Mirella, a Hatvani Kossuth Lajos Általános Iskola diákja képviselheti Heves vármegyét a Kaán Károly Országos Természet- és Környezetismereti versenyen.

T. O.

Hatvani diák jutott tovább

Forrás: Albert Péter/Heves Megyei Hírlap

A régiós megmérettetésen tizenöt tanuló indult két kategóriában, így két első helyezettet hirdettek ki. 

A Kossuth Lajos Általános Iskola négy éve szervezi meg a környezetismereti verseny térségi fordulóját. Polonkai Zoltánné igazgatónő közlése szerint napjainkban a korábbiaknál is nagyobb hangsúlyt kap a természet- és környezetismeret, ezért örvendetes, hogy ennyi lelkes diák és felkészítő tanár van, akik ezt szintén fontosnak érzik. Olyan megmérettetésről van szó, ami nagyon hosszas felkészítő munkát igényel, úgyhogy az érintettek valóban elkötelezettek a téma iránt.

A tanulók két kategóriában indultak. Az ötödik osztályos diákok közül Rácz Laura második, amíg Medveczky Zsófi első helyen végzett. A hatodik osztályos tanulóknál Pethes Patrícia lett a második, Pethes Mirella pedig az első helyezett. A Kaán Károly Országos Természet- és Környezetismereti versenyre Mirella készülhet. Az országos forduló május 19- én kezdődik, és három napon át zajlik majd a Mezőtúri Református Kollégium, Gimnázium, Szakgimnázium, Általános Iskola és Óvoda intézményében. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában