Fontos a mesélés

2023.04.27. 18:04

Ingyenes babaolvasójegyet kapnak az egri kórház újszülöttjei

Együttműködési megállapodást kötött a Heves Vármegyei Markhot Ferenc Kórház és a Bródy Sándor Könyvtár. Céljuk, hogy közösen népszerűsítsék az olvasást és a könyvtári programokat a kisgyermekes családok körében is.

F. V. E.

A Bródy Sándor Könyvtár családias környezetben várja látogatóit, akár újszülött kortól

Forrás: Birinyi Zsófia

Az egri kórház újszülött részlegén babaolvasójegyet kaptak kézhez az anyukák csütörtök délután. 

– Ezzel a kezdeményezéssel már az első napokban bekapcsolódik a könyvtár is a szerető gondoskodásba. A kórház és a könyvtár közös kezdeményezésével ingyenes babaolvasójegyet és a könyvtár családbarát szolgáltatásait kínáló színes leporellót kap minden újdonsült szülő – tájékoztatta portálunkat Szegedi Erzsébet, az egri kórház médiareferense.

A Bródy Sándor Könyvtár családias környezetben várja látogatóit, akár újszülött kortól, tudván, hogy az olvasásnak, a mesemondásnak és a mondókázásnak számtalan pozitív hatása van a gyermekek fejlődésére. A könyvtárban megtalálhatóak mindazok a kemény lapos könyvek, valamint mondókázók, daloskönyvek, fejlesztő és társasjátékok, melyek ezt a folyamatot segítik. 

A kisgyermekes családok közösségre találhatnak az egri könyvtárban a nekik szóló programokon, így például várja őket a Ciróka-kör és a Bébillér családi mesekör, valmint a diavetítős, teázós kuckózás, így jó hangulatban együtt lehetnek a szülők gyermekeikkel. Emellett megoszthatják tapasztalataikat, feltehetik kérdéseiket, mert a könyvtár egy olyan hely, ahol mindenki otthon érezheti magát. Az intézmény akadálymentesített épületben található, mely szoptatásbarát, pelenkázó helyiséggel rendelkezik, derült ki a csütörtöki eseményen. 

Az egri kórház újszülött részlegén babaolvasójegyet kaptak kézhez az anyukák
Az egri kórház újszülött részlegén babaolvasójegyet kaptak kézhez az anyukák
Forrás: Birinyi Zsófia

Az ingyenes babaolvasójegyet és a könyvtár családbarát szolgáltatásait kínáló színes leporellókat Dr. Vácity József megyei főigazgató és dr. Thummererné Rebicsek Rita, a Heves Vármegyei Markhot Ferenc Kórház ápolási igazgatója vette át Tőzsér Istvánné Géczi Andreától, a Bródy Sándor Könyvtár igazgatójától.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában