Szedd össze a bátorságod!

2023.04.12. 08:15

Különleges kaland vár a kivilágítatlan, Felsőtárkányhoz közeli barlangban

Cseppkövek között barangolhatunk pénteken Felsőtárkánytól nem messze.

F. V. E.

Az Esztáz-kői-barlang kicsi, de annál látványosabb cseppköveket rejt magában. A Felsőtárkánytól 3,5 kilométerre lévő Gyetra-völgyben nyíló barlangba most rövid túrát szervez a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság (BNPI) péntek délután 15 órától, osztották meg a honlapjukon

A barlangban igazi kalandokban lehet része a vállalkozó szelleműeknek, ugyanis bent sem villanyvilágítás, sem betonjárda nincs, egy helyen pedig létra segíti a közlekedést.

–A benti hőmérséklet 9-10 fok körül alakul, vizes-sáros és száraz szakaszok váltják egymást. A látogatáshoz sisak, fejlámpa szükséges, melyet a túravezetők biztosítanak a résztvevők számára, a rövid, körülbelül 30 perces túra résztvevőinek ezeken kívül csak túraruházatra van szüksége – hívja fel a figyelmet a BNPI, s hozzátették, a barlangig kerékpárral kényelmesen járható út vezet, gyönyörű környezetben, és gyalogosan egy óra, biciklivel pedig 20 perc alatt közelíthető meg. 

A túrával és a jelentkezéssel kapcsolatos további részletek a nemzeti park honlapján megtalálhatók. 

(Főoldali képünk illusztráció, forrás: Shutterstock)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában