Nők szerepe

2023.04.29. 15:06

Lányok napja volt Hatvanban, így formálják az autóipar jövőjét a nők a Boschnál

A Bosch a Lányok Napja eseménysorozat alkalmából, idén tizedik alkalommal tárta szélesre innovációs „boszorkánykonyhájának” kapuit a tudomány és a technológia iránt érdeklődő, pályaválasztás előtt álló lányok előtt, ahol inspiráló női sikertörténetekkel találkozhattak. A hatvani gyárat is megismerhették a lányok.

P. E.

Lányok a cég "boszorkánykoyhájában"

Forrás: Bosch

A hazai Bosch csoport idén 10. alkalommal vett részt a Lányok Napja országos rendezvénysorozatában, melynek egyik helyszíne a vállalatcsoport legnagyobb, hatvani gépjárműelektronikai gyára volt.

A vállalat 5 női vezetője kalauzolta a résztvevőket a több mint 1 kilométer hosszú gyártóközpont különböző területein. Lehetőség nyílt a gyártási folyamatok, ezen belül az automatizált és digitális megoldások, a balesetmentes és környezetbarát autózáshoz kapcsolódó termékek megismerésére, sőt a résztvevők bepillantást nyerhettek a hatvani gyár automatizált logisztikai központjának működésébe is.

A kezdeményezés fontosságát mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a szombati rendezvényünkre rengetegen jelentkeztek, közülük több, mint 60 szerencsés diák vehetett részt a programon.

Magyarország egyik legnagyobb munkaadójaként a Bosch csoport változatos módszerekkel, tréningprogramokkal, közösségi lehetőségekkel segíti a nők érvényesülését és előrejutását a vállalatnál - írta portálunkhoz eljuttatott közleményében a cég.

Mérnök, szoftverfejlesztő, adattudós, kutató – bár a munkaerőpiacon egyre nagyobb szükség van rájuk, mégis kevés fiatal lánynak jut eszébe, hogy a hagyományosan fiúsnak gondolt technológiai, műszaki, vagy éppen tudományos pályák irányába induljon el.

Tagadhatatlan, hogy a férfias szakmákat választó lányok helyzete már csak a sztereotípiákból adódóan is nehezebb. Magyarország egyik legnagyobb munkáltatója, a Bosch csoport éppen ezért sokat tesz azért, hogy támogassa a női munkatársak karrierjét is, hiszen a diverzitás, a nők tehetsége nélkülözhetetlen szerepet tölt be az innováció terén elért sikerekben is.

A Lányok Napja országos eseménysorozat a Nők a Tudományban Egyesület kezdeményezésére valósul meg azzal a céllal, hogy az ún. STEM-szakmákat (melyekhez tudományos, technológiai, mérnöki vagy matematikai végzettség szükséges) népszerűsítse a felsőtagozatos általános és középiskolás lányok körében. A Bosch a Lányok Napja eseménysorozat alkalmából, idén tizedik alkalommal tárta szélesre innovációs „boszorkánykonyhájának” kapuit a tudományok és a technológia iránt érdeklődő fiatal hölgyek előtt, kézzelfogható élményt, személyes betekintést kínálva számukra a kutatás-fejlesztés és a gyártás férfiasnak tartott világába. A résztvevők emellett az autóipari fejlesztésekhez kapcsolódó női karrierutakkal találkoztak, és a vállalat női tehetségekre fókuszáló, sokszínű karriertámogatási programját is megismerhették.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában