Osztottunk, szoroztunk

2023.04.01. 13:13

Leadták az aláírásgyűjtő íveket az egri népszavazáshoz, itt vannak a számok

A nyugati elkerülő ötlete nem annyira mozgatta meg az egrieket.

Sz. M. L.

Jánosi Zoltán, a Momentum egri elnöke tette közzé Facebook-oldalán azt az átvételi elismervényt, melyet a népszavazás kezdeményezője, Kovács F. László adott le valószínűleg pénteken.

Az elismervényen szerepel, hogy mely népszavazási kérdéshez hány ívet adtak le. A legtöbb ívet, 1255 lapot ahhoz a kérdéshez sikerült leadni, amely arra vonatkozik, hogy mennyire távol húzódjon az elkerülő a lakott területtől. 1157 ívet adtak le az első kérdéshez, amely az elkerülő megvalósításának támogatására kérdez rá. A nyugati elkerülőt firtató kérdéshez viszont csak 670 ívet jegyeztek, tehát ezt vélhetően jóval kevesebben, mintegy feleannyian írták alá, mint a másik kettőt.

Egy-egy íven 10 aláírásnak volt hely. Tehát a nyugati elkerülős kérdéshez legfeljebb 6700 szignó lehet akkor, ha minden ív teljesen tele van. Ugyanakkor mivel többen, több helyszínen gyűjtöttek, és rengeteg ív volt mozgásban, valószínűleg sok üres hely is lehet rajtuk. Jánosi Zoltán hozzászólásban a poszt alatt azt írta, pontos számuk az aláírásokra vonatkozóan nincs. Nagyjából 9500-9600 körül lehet.

Főoldali képünk illusztráció, forrás: Shutterstock

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában