Legszebb erdőink

2023.04.11. 12:15

Magyarország legszebb erdejét keresik, szavazz, hogy hevesi nyerjen!

Elindult az Agrárminisztérium Facebook játéka. Keresik Magyarország legkedveltebb erdei helyét, természeti kincsét! Szavazz, ha a helyi természeti értékeket szépnek és megőrzendőnek tartod!

B. K.

A Zsófia-kilátó az első vidéki kilátó korhű rekonstrukciójaként született újjá

Forrás: Agrárminisztérium/Facebook

Szavazz Magyarország legszebb erdejére! címmel elindult az Agrárminisztérium Facebook játéka. Keresik Magyarország legkedveltebb erdei helyét, természeti kincsét! A 22 héten át zajló szavazás résztvevői nyereményjátékban vehetnek részt, amelyen ajándékcsomagokat nyerhetnek. Ezen a héten az Északerdő Zrt. helyszíneit mutatják be. A szavazatokat az adott helyszín képére való like reakció gomb használatával adhatjátok le. Kövessétek az Agrárminisztérium oldalát!  

Legutóbb a Dante pokla elnevezésű természeti képződményre irányult a figyelem. 

Dante pokla
Dante pokla
Forrás: Agrárminisztérium/Facebook

Az Udvar-kő nevet viselő természeti képződményre kétségkívül jobban illik a „Dante pokla” elnevezés, mely egy barlang mennyezetének beomlásával keletkezett. A 18 méteres mélységből feltekintve egészen unikális látvány, ahogy a térségre jellemző bükkfák kupolaként magasodnak az ember felé. Ezen a különleges helyen szó szerint az erdőben vagyunk. A még ma is aktív víznyelőben egészen különleges éghajlati viszonyok uralkodnak. Nyári melegekben a hideg levegő beül a „Bükk szemének” a mélyébe, míg télen hócsapdaként szolgál. Komolyabb telek után hónapokig megmaradhat az akár méteres hó a jeges „pokolban”.

A szavazataitokat az adott helyszín képére való like reakció gomb használatával adhatjátok le.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában