Emléktúra

2023.04.12. 11:58

Megcsappanva, de már Nepálban tartózkodnak a Kiss Péter-expedíció tagjai

A pozitív gondolatokra és a kitartásra nagy szüksége lesz a csapatnak a következő hetekben.

Sz. Sz. I.

Már Nepálba érkeztek a Kiss Péter-emléktúra résztvevői. Az expedíciót támogató Kalifa Alpin Csapat a közösségi oldalán arról számolt be, hogy Dubaiba vasárnap reggel érkeztek meg, onnan repültek tovább Nepál fővárosába. 

Kiss Péter gyöngyösi hegymászó tíz éve tűnt el a Kancsendzönga megmászása után
Kiss Péter gyöngyösi hegymászó tíz éve tűnt el a Kancsendzönga megmászása után
Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

Katmandu repterén szerencsésen landolt a gépük. A szállás elfoglalása és egy kis pihenés után elkezdtek megismerkedni a városi forgataggal, és a hiányzó dolgokat is igyekezték még beszerezni. A Kalifa Alpin Csapat arról is hírt adott, hogy a pozitív gondolatokra és a kitartásra nagy szüksége lesz a csapatnak a következő hetekben, hiszen nem lesz könnyű kiszakadni a civilizált világból, és a napokig felfelé tartó gyalogtúra sem lesz sétagalopp. 

Mint arról portálunkon is beszámoltunk, a gyöngyösi Kiss Péter hegymászó Erőss Zsolt társaságában a Nepál és India határán található, 8586 méter magas Kancsendzönga 2013-as meghódítása után, ereszkedés közben eltűnt. Az emléktúra célja, hogy Kiss Péter édesapja és testvére egy kisebb csapattal elzarándokoljon a hegyóriás alaptáborába ugyanazon az útvonalon, amelyen tíz évvel ezelőtt Erőss Zsolt és Kiss Péter hegymászók haladtak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában