Gyász

2023.04.05. 13:57

Meghalt a gyöngyösi kőfaragó mester

A gyöngyösi önkormányzat közlése szerint életének 82. évében elhunyt Tuza József kőfaragó mester, a Gyöngyös és Vidéke Vállalkozók Egyesületének elnöke.

HEOL

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Tuza József 1965-ben kezdte tevékenységét, már a kezdetektől társadalmi munkájával segítette a Gyöngyös és Vidéke Vállalkozók Egyesületének munkáját – emlékezik meg róla a szervezet. Több cikluson keresztül elnökségi tagként, majd évtizedek óta elnökként vezette a szervezetet, amely célkitűzéseinek megvalósításában mindig számíthatott munkájára. Az elnökségtől kapott megbízatását legjobb tudásának megfelelően, kiemelkedően látta el.

A gyöngyösi önkormányzat honlapján olvasható közlésből kiderült, hogy Tuza József rendszeresen foglalkozott szakmunkás tanulók képzésével. Segítséget nyújtott, hogy a tanulók színvonalas oktatásban részesüljenek. Keze alól számtalan jól képzett szakember került ki, akik közül többen ma is vállalkozóként dolgoznak. Munkája elismeréséül számtalan kitüntetésben részesült.

Tuza József
Forrás: gyongyos.hu

A KIOSZ megyei elnökség elnökeként, majd később a kamarák megalakulását követően a Kézműves Kamarában elnökségi tagként dolgozott, és ott is igyekezett hangot adni az iparosok gondjainak, és segítséget szerezni azok megoldásához. Több évtizeden keresztül dolgozott az IPOSZ Vagyonkezelő Bizottságában. Országos küldöttként képviselte a gyöngyösi szervezetet az IPOSZ fórumain, közgyűlésein, valamint az Ipartestületek Heves Megyei Szövetségében. Egész élete összefonódott az ipartestület, a Vállalkozók Egyesülete munkájával, és az iparosság képviseletével. Személyét őszinte tisztelet és nagyrabecsülés övezte.

Tuza József 2023. március 30-án hunyt el, temetése április 13-án 12 órakor lesz a Felsővárosi temetőben.

(Főoldali képünk illusztráció Fotó: Shutterstock)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában