Könyves játék

2023.04.23. 13:25

Megizzasztotta A Sztori a csapatokat – kihirdették Egerben a nyerteseket

A Bródy Sándor könyvtár olvasásnépszerűsítő játékai évek óta megannyi fiatalnak jelentenek olvasmányélményt, remek szórakozást, fantasztikus kreatív feladatokat és életre szóló barátságokat.

Sz. M. L.

A tini kategória első helyezettje az Ady Könvyvklub csapata lett

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Szombaton hirdették ki Egerben a Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtárban A Sztori című játékának eredményeit, amely a Nagy Könyves Beavatás online olvasásnépszerűsítő program folytatásaként született meg. A játék tavaly októberben az Országos Könyvtári Napok keretén belül kezdődött a Nemzeti Kulturális Alap és az Informatikai és Könyvtári Szövetség támogatásával, s nem csak a tiniket szólítja meg, hanem minden korosztályt.

A díjátadón elhangzott, a 6 hónapig tartó könyves megmérettetésre 51 csapat regisztrált 37 településről, amely 150 játékost jelent határon innen és túlról. A különleges csapatjátékra 2- 5 fős csapatok nevezhettek. A könyvtár által összeállított Könyvválasztóból kellett a csapatoknak havonta egy olvasmányt kiválasztani, melyhez egy kreatív feladatot kellett megoldani és egy könyvajánlót írni. A kreatív játékok nem voltak egyszerűek: logogramot terveztek egy regényhez, kapcsolati hálót állítottak össze az olvasmány alapján, háttérzenéket válogattak össze vagy az adott könyv borítóját tervezték újra a játékosok.

A junior kategóriában a felvidéki pozsonypüspöki Olvasás 4 ever csapata bizonyult a legjobbnak, tini kategóriában a hajdúböszörményi Hamlet 5 csapata, illetve a hatvani Ady Könyvklub fiataljai szerezték meg az első helyet, család kategóriában a hajdúböszörményi Kovács család, felnőtt kategóriában pedig a miskolci Phteven csapata bizonyult a legeredményesebbnek.

A junior kategória első helyezett Olvasás 4ever csapata és Tőzsér Istvánné Géczi Andrea, a Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár igazgatója
A junior kategória első helyezett Olvasás 4ever csapata és Tőzsér Istvánné Géczi Andrea, a Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár igazgatója 
Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában