Ring

2023.04.22. 11:29

MMA harcost támogathat az egri önkormányzat

Versenyfelkészülésre kaphat pénzt a siroki Kölyök.

Sz. M. L.

Borics Ádám, profi MMA harcos

Forrás: Adam "The Kid" Borics/Facebook

Ugyan lassan az egri közgyűlés is csatatérhez hasonlít néhány képviselő szerint, de most nem a saját, hanem valaki más harcát támogathatja az önkormányzat. Minczér Gábor alpolgármester ugyanis előterjesztést nyújthat be Borics Ádám MMA harcos versenyfelkészülésének támogatására.

„Március 28-án érkezett hozzám egy kérelem Borics Ádám-tól, melyben az önkormányzat támogatását kéri felkészülésével összefüggő kiadásainak támogatására. Borics Ádám 29 éves, profi szintű versenyző, MMA harcos, az egri Adam Borics Fighting Academy Sportegyesület sportolója. Egerben született, de a Heves-megyei Sirok községben nőtt fel, majd 2013-ban Egerbe költözött. A harcművészetek mindig is érdekelték, 16 évesen kezdett el thai boksz edzésekre járni és rögtön meg is szerette a sportot. Fél év múlva, 17 évesen vett részt élete első MMA edzésén. Aznap eldöntötte, hogy profi lesz. Jelenleg Magyarországon az első, a világranglistán pedig 17. helyen áll, mérlege: 17-1. Javaslom a sportoló támogatását, valamint, hogy az önkormányzat a 2023. évi költségvetésében az Adam Borics Fighting Academy Sportegyesület részére Borics Ádám MMA harcos felkészülésével összefüggő költségeinek fedezésére bruttó 1 millió forint támogatást biztosítson.” – írta róla Minczér Gábor az előterjesztésben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában