Tereprendezés

2023.04.03. 17:08

Mutatjuk, hogyan alakul át az egri Kracker udvarban fekvő nő környezete

Bulival zárul a Kracker udvar átalakítása. Önkénteseket is keresnek.

Sz. M. L.

Kracker udvar (Archív fotó)

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Ősszel keresett tervezőt az egri Manooka Kávézó, hogy a Kracker udvar egy részén megszépíthesse az elhanyagolt zöldfelületet. Most úgy tűnik, már csak az önkormányzat jóváhagyására várnak.

– Segítséget kértünk a kávézóval szemben "Fekvő nő" szobor környezetének rendezésére, hiszen az egész projekt megvalósítását társadalmi munkában tervezzük. Hacsi Tamás táj- és kertépítész mérnök állhatatos önkéntes munkájának köszönhetően a téli hónapokban elkészültek a tervek - amit ezúton is nagyon köszönünk! - és már csak egyetlen igenre várunk az önkormányzattól, hogy végre nekiláthassunk a munkának. Készült egy munkakiírás (hamarosan megtekinthető a kávézóban és a manooka.hu honlapunkon is), amiben tételesen szerepelnek az egyes munkálatok, a szükséges burkolatok, tervezett növények, és kerti berendezések. Ezeket mind felajánlásokból szeretnénk megvalósítani, ezért keresünk önkénteseket, akik a kivitelezésben (tereprendezés, ültetés, szobor tisztítása) szeretnének segíteni, illetve kertészeteket, amik szívesen felajánlanák a jó cél érdekében a növényeket – írta közösségi oldalán a Manooka. 

Keresnek vállalkozásokat is, hogy a burkolatokat (zúzottkő, terméskő, fémszegélyek) tudják számunkra biztosítani valamint alkotókat, mestereket, akik a fa lócát, a terméskő madáritatót és apróbb kerti berendezéseket el tudják készíteni.

– Támogatókat, akik a felajánlásokból nem fedezett dolgok megvásárlását, így a Kracker udvar elhanyagolt közparkjának megszépítését bármilyen összeggel támogatni tudják – a felajánlásokat a kávézóban kihelyezett adománygyűjtő dobozba lehet majd elhelyezni. A kivitelezést önkéntesek részvételével tervezzük: jó hangulatú, szakember által vezetett kertészkedés keretében, amit a kávézó teraszán zárunk egy kis eszem-iszom bulival, amin a segítőink természetesen mind a vendégeink lesznek – részletezték terveiket.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában