Környezettudatosság

2023.04.01. 12:48

Mutatjuk, mikor és hol gyűjtik az elektronikai hulladékokat Hevesben

Második alkalommal szervez a PEVIK elektronikai hulladékgyűjtést áprilisban. Két évvel ezelőtt 76 tonnányi kütyü gyűlt össze.

B. K.

Mint arról a napokban beszámoltunk portálunkon, a PEVIK Nonprofit Kft. második alkalommal szervez elektronikai hulladékgyűjtést a szolgáltatási területén. Több olvasónk is kérte, lehetőleg tegyük közzé, mely településeken lesz hasonló akció és mikor. 

Megkértük Eged Renátót, a társaság  ügyvezetőjét, hogy ossza meg portálunkkal a legfontosabb információkat. Elmondta, a  tavasz sokaknál a nagytakarítás ideje, húsvét előtt pedig egyébként is fontos az ingatlanok felkészítése a vendégek fogadására. Sokan ilyenkor regisztrálnak a lomtalanításra, melyet a PEVIK éppen a húsvét előtti héten végez, ez a szolgáltatás azonban nem alkalmas arra, hogy az elektronikai hulladékoktól is megszabaduljunk.

A PEVIK ezért már második alkalommal szervezi meg a szolgáltatási területén az elektronikai hulladékgyűjtést. A nagy sikerű 2021-es akció után - melynek során 76 tonnányi elektromos eszköz került begyűjtésre - 2023. április 3. és 6., hétfő-csütörtök között ismét mindenki számára biztosított, hogy régi kütyüjeitől, gépeitől megszabaduljon. A gyűjtés során leadható hulladékok: elektromos árammal, akkumulátorral, esetlegesen gázzal működő eszközök (irodai eszközök, hűtő, fagyasztó, mosógép, porszívó, elektromos konyhai berendezések, számítógépek, nyomtatók, fénymásolók, telefonok, rádiók, TV, videoberendezések, elektromos kerti gépek, barkácsgépek, játékkonzolok, konvektor, bojler, kazán). 

Fontos, hogy az eszközöknek komolyabb sérülésektől mentesnek kell lenniük. A gyűjtés során nem adhatók le: orvostechnikai eszközök, földfém kábel, ipari alu-kábel, radioaktív berendezések, fénycsövek, toner patron, napelem. A gyűjtés ismét az önkormányzatok segítő közreműködésével történik. 

Íme valamennyi gyűjtőpont helyszíne településenként:

Bükkszenterzsébet: Szabadság út 199., önkormányzati hivatal udvara
Bodony: Liget út 2., önkormányzati hivatal
Egercsehi: Egri út 8.
Erdőkövesd: Hunyadi János út 173., tájház udvara
Egerbakta: önkormányzati hivatal
Feldebrő: Kossuth Lajos út 31., önkormányzat udvara
Fedémes: Petőfi Sándor út 33., kisbolt udvara
Hevesaranyos: Szabadság út 4., régi iskola
Istenmezeje: Nefelejcs út 16., műhely udvara
Ivád: önkormányzati hivatal
Kisfüzes: önkormányzat
Mátraballa: Petőfi Sándor utca 12.
Pétervására: Tisztisor utca 29., PEVIK iroda
Parád: Kossuth Lajos út 47.
Sirok: Nyírjes út 6., termelői piac
Szajla: Hársfa utca 8.
Szarvaskő: orvosi rendelő melletti épület
Szilvásvárad: Miskolci út 7.
Szentdomonkos: Tarnalelesz, Szabadság út 32., régi iskola
Tarnalelesz: Szabadság út 32., régi iskola
Terpes: Hunyadi János utca 6., népkonyha udvara
Váraszó: Szabadság út 39., általános iskola udvara
Verpelét: Tűzoltó út 11., erdészet udvara

A fenti helyszíneken azon környékbeli települések lakosai is leadhatják hulladékukat, ahol helyben nincs meghirdetve gyűjtőpont. A gyűjtés időpontja településenként némileg eltérhet, erről a helyileg illetékes önkormányzat adhat tájékoztat.

Kiemelt fotónk illusztráció, forrás: Shutterstock

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában