Kérdés

2023.04.26. 17:42

Nem tudni, mennyi aláírás volt érvényes az egri népszavazáshoz

Nem hiányozhatott 17 aláírás az érvényességhez, hiszen nem tudni pontosan, mennyi volt érvényes az összesből.

Sz. M. L.

Mint ahogy arról már beszámoltunk, nem lesz Egerben népszavazás az elkerülő útról, ugyanis egyik kérdésben sem érte el az érvényes aláírások száma a szükséges 9002 darabot.

Dr. Bánhidy Péter jegyző tájékoztatása szerint abban a kérdésben, hogy készüljön-e tanulmányterv a nyugati elkerülő megvalósításának lehetőségéről, illetve, hogy egyáltalán támogassa-e az önkormányzat a megvalósulást eleve nem is érkezett be 9002 aláírás. Ennyi érvényesre szignóra lett volna szükség kérdésenként, hogy megvalósuljon a népszavazás. A határozat szerint az Íj és Nagy-Eged utcától húzódó távolságra vonatkozó kérdéshez 9324 aláírás gyűlt össze. Ebből 2470 aláírást ellenőriztek, 516 érvénytelen volt. A választási bizottság csak addig számol, míg matematikailag megvan az esélye, hogy meglegyen az érvényességhez szükséges szám. Az tehát nem tudható, hogy a fennmaradó 6854 érvényes vagy érvénytelen.

Mint ahogy arról beszámoltunk, a Momentum egri szervezetének közleménye szerint csak 17 aláírás hiányzott az egyik kérdéshez. A jegyző szavai szerint viszont nem megállapítható, hogy hány érvényes aláírás hiányzott a kérdésekhez, ugyanis egyik esetében sem számolták végig, mennyi az érvényes szignók száma.

(Főoldali képünk illusztráció, forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap)

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában