Túra és környezetvédelem

2023.04.22. 15:30

Pattintott kőbalta, rovarhotel készült Egerben a Föld napján + fotók, videó

A Civil Házban szombaton számos egész napos program közül választhattak azok, akik aktívan szerették volna tölteni a Föld napját.

Szabadi Martina Laura

Magnóliát ültettek az Érsekkertben a program részeként

Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

– Egyetlen bolygónk van, s ennek erőforrásait nem kihasználni, hanem ésszel kellene használni. Mindez azért is fontos, hogy majd a következő generációk, gyermekeink, unokáink és dédunokáink is tudjanak a Földön élni, ahogy mi most – mondta Minczér Gábor alpolgármester a Föld napján szombat délelőtt az egykori Hemo épületében, azaz a Civil Közösségek Házában.

– Még ha egyedül vagyunk is sokat tehetünk. Téves elképzelés, hogy a klímaváltozás és a környezetszennyezés ellen nem tehetünk egymagunkban. Már azzal is rengeteget tehetünk ha megfelelően kezeljük a szemetet, vagy akár komposztálunk. Mindezzel példát is mutatunk a körülöttünk élőknek arra, hogyan is kellene élnünk. Köszönöm a munkát amit a civil szervezetek ezen a területen is végeznek. Fodor József mondta, hogy aki fát ültet, alig látja annak erdejét. Mégis örömmel várjuk az szaporodó rügyeket, gyermekeinkre unokáinkra gondolva – fogalmazott.

A megnyitó után közösen, énekszóval kísérve ültettek magnóliát a Szmrecsányi Lajos Érsekkertben, s közben elkezdődtek az egész napos programok is. Volt pattintott kőbalta készítés, gyógynövény tea kóstoló, tájfutás, kvízek és ismeretterjesztő előadásokat is hallhattak az érdeklődők. Megismerhették az ásványok és a gombák világát, valamint a Bükk barlangjait, illetve kézműveskedhettek is. A városgondozás és az egri hulladékszállító cég autóit is kipróbálhatták a gyerekek. Családi biciklis túra is indult, amely Almárban ért célba, ahol a Pálkolostor-rom területét takarították civil szervezetek.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában