Jótékonyság

2023.04.29. 11:25

Vadászat és gyógyítás: újabb adomány a hatvani kórháznak

Az Országos Jótékonysági Vadászat Közhasznú Nonprofit Kft. öt kórtermi gyermekágyat és két elektromos személymérleget adományozott az Albert Schweitzer Kórház csecsemő- és gyermekosztályának. A felajánlás értéke több mint 1,7 millió forint.

Tari Ottó

Dr. Stankovics Éva főigazgató átveszi az adományozó okiratot

Forrás: Tari Ottó / Heves Megyei Hírlap

A hatvani kórház harmadik emeletén működik a gyermekosztály, amelynek előterét teljesen megtöltötték azok a felszerelések – a bevezetőben említett ágyak és mérlegek –, amelyek átadó ünnepségét pénteken tartották meg a gyógyintézményben. És bár a vadászok zöld ruhája ez alkalommal nem volt jellemző, az eseményt megelőző beszélgetések során nyilvánvalóvá vált, hogy a jelenlévők csaknem mindegyike kötődik valamilyen módon az ősidők óta gyakorolt tevékenységhez.

Szabó Zsolt, Szécsi Zoltán, Garamvölgyi Tamás, Fejes László és dr. Stankovics Éva az átadáson 
Forrás: Tari Ottó / Heves Megyei Hírlap

Szabó Zsolt országgyűlési képviselőről például köztudott, hogy régóta vadászik, s ennek köszönhető egyebek mellett az is, hogy a hatvani kórház évek óta gyümölcsöző kapcsolatot ápol az Országos Jótékonysági Vadászat Közhasznú Nonprofit Kft.-vel.

– A mostani immár a negyedig vagy az ötödik alkalom, hogy felajánlásukkal segítik a munkánkat – mondta portálunknak dr. Stankovics Éva, a kórház főigazgatója. – A képviselő úr „hozott össze” bennünket, s az adományozás azóta rendszeressé vált. Nagyon örülünk, amikor évről évre megkérdezik, hogy mivel segíthetnék a munkánkat, mire van szükségünk. Úgy gondolom, Heves megyében kitüntető figyelem kíséri tevékenységünket a vadásztársadalom részéről, amiért hálásak vagyunk.

A főigazgató szerint Szabó Zsoltnak nagyon sokat köszönhet intézményük akár a támogatások, akár a fejlesztések, akár a civil kapcsolatok vonatkozásában, s ennek jó példája a mostani adományozás is.

– Már a jövőbeni elképzeléseink is megvannak, miként léphetnénk még előbbre – közölte dr. Stankovics Éva. – Az elmúlt években úgy az infrastruktúra, mint az életmentő eszközeink tekintetében rengeteget fejlődtünk. A következőkben egyebek mellett a bútorokat szeretnénk megújítani, a betegek komfortját igyekszünk növelni, ahogy ezt legutóbbi jótékonysági bálunk célja is tükrözte.

Az adományt Fejes László, az Országos Jótékonysági Vadászat Közhasznú Nonprofit Kft. (OJV) ügyvezető igazgatója adta át, kiemelve Garamvölgyi Tamásnak, az OJV Heves vármegyei stratégiai partnerének közreműködését a jótékonysági kezdeményezés megvalósulásában.

– Az ember merjen nagyot álmodni – fogalmazott Garamvölgyi Tamás. – Tavaly megálmodtuk, hogy a hagyományosan minden év december 27-én megrendezendő országos jótékonysági vadászaton Heves vármegyében megduplázzuk az adomány mértékét, amelyből az Albert Schweitzer Kórház gyermekosztálya számára ismét hiánypótló eszközöket vásárolhatunk. Büszke vagyok vadásztársaimra és minden támogatóra, akik meghallották mottónkat, miszerint „Egy beteg gyermek is sok!” Elmondhatjuk, hogy országosan több mint 170 millió forintból közel 110 ezer gyermek gyógyulásához járultunk hozzá.

A füzesabonyi városi lövészklub is segítette a jótékonysági akciót, ezért képviselőik elismerő oklevelet kaptak 
Forrás: Tari Ottó / Heves Megyei Hírlap

Szabó Zsolt szerint az emberi lelkület egyik fontos ismérve a közösségért érzett felelősség, a rászorulóknak nyújtandó segítő akarat.

– Számunkra nagyon fontos a kórház, s ezen belül a gyermekosztály, ezért mindent megteszünk, hogy sikeresen működjenek – jelentette ki a politikus, hozzátéve: büszke rá, hogy ennek érdekében összefogott a magyar vadásztársadalom. A Jóisten tartsa meg szokásukat – fordult a többi jelenlévő felé az adomány átvételekor.

Szabó Zsolt és Szécsi Zoltán 
Forrás: Tari Ottó / Heves Megyei Hírlap

Az eseményen részt vett Szécsi Zoltán háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó is, aki ez alkalommal nem a medencéből, hanem a sokaságból emelkedett ki a maga kétméteres valóságában. A projekt nagyköveteként portálunknak elmondta: amikor felkérték a tisztségre, kissé félve mondott igent, tartva az esetleges támadásoktól (amelyek a vadászat és az egészségügy összeférhetetlenségét vizionálták – A szerk.), ám a mostani rendezvény láttán megerősödött benne, hogy egy gyermekosztály segítése csakis nemes ügy lehet.

– Jó dolog, igen jó dolog, ezért ha bírálnak, tartom a hátam. Idén is számíthatnak rám, ahogy jövőre is, mert büszke vagyok rá, hogy segíthetek.

A közelmúlt világklasszis sportolója, a népszerű „Szecska” kérdésünkre elárulta, hogy noha kiváltotta a vadászengedélyt, egyelőre nincs ideje arra, hogy az erdőket és a mezőket járja.

– Talán majd egyszer… – mondta, hozzátéve: a jótékonysági vadászatra természetesen regisztrált, ám betegség miatt nem tudott részt venni az eseményen.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában