Eredmény

2023.05.28. 18:31

A Heol.hu olvasói szerint jó ötlet lenne a vasutat bevonni a helyi közlekedésbe

Egyértelmű az álláspont a kérdésben, olvasóink támogatnák a vasút bevonását a helyi közlekedésbe.

HEOL

Olvasóink örülnének, ha bevonnák a vasutat a helyi közlekedésbe

Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

Ahogy arról már portálunkon is írtunk, a csütörtöki közgyűlés egyik témája volt az a településrendezési eszközök módosítását célzó napirendi pont, amely a Füzesabony – Eger – Felnémet vasúti vonalszakasz fejlesztéséhez szükséges. A fejlesztés a vonatkozó kormányrendelet szerint kiemelt beruházás.

– A város közlekedését messzemenően meghatározó előterjesztésről van szó – fogalmazott Komlósi Csaba (A Városért) frakcióvezetője. Hangsúlyozta, hogy többen is beszéltek már arról, hogy a kötött pályás közlekedést be kellene vonni a helyi közlekedésbe, így a módosítást úgy célszerű végrehajtani, hogy a jövőben ez megoldható legyen, tehát ki lehessen alakítani több állomást is a várost Északi és Déli irányban átszelő sínpár mellett. ez a közgyűlés többsége szerint jó ötlet, de legalábbis ellenvélemény nem akadt.

Mivel a beruházó képviselőit nem tudták meghallgatni, így a döntést elnapolták egy következő ülésre. Mirkóczki Ádám tavaly nyáron mindenesetre elmondta, hogy Lázár János építési és beruházási miniszter támogatja az ötletet.

Ön szerint jó lenne bevonni a vasutat is a helyi közlekedésbe több megállóval?

Portálunkon mi is feltettük a kérdést, hogy vajon jó ötlet lenne-e bevonni a vasutat is a helyi közlekedésbe több megállóval. A voksolás zárásáig csaknem 600 szavazat érkezett a kérdésre, amelyben nagyon egyértelműnek tűnik olvasóink álláspontja: a szavazók 86 százaléka ugyanis azon a véleményen van, hogy az ötlet jó, s használná a vasutat, ha bevonnák a helyi közlekedésbe. Mindösszesen 8 százaléknyian vélekedtek úgy, hogy nem használnák a lehetőséget, és ennél is kevesebben, csupán 6 százaléknyian gondolták úgy, hogy eleve nem jó az ötlet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában