Tehetségkutató verseny

2023.05.09. 17:08

Budapesti diákok bizonyultak a legjobbaknak fizikából a gyöngyösi döntőn

Téti Miklós, illetve Balogh Barnabás győzött a kategóriájában a 42. Mikola Sándor Országos Középiskolai Tehetségkutató Fizikaverseny fináléjában.

Sz. Sz. I.

A kilencedikes diákoknak mérési gyakorlat során is igazolni kellett a felkészültségüket fizikából

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

Kedden az eredményhirdetéssel fejeződött be a Gyöngyösi Berze Nagy János Gimnáziumban a 42. Mikola Sándor Országos Középiskolai Tehetségkutató Fizikaverseny három napos döntője. Csordás Ágnes, a döntő egyik főszervezője arról tájékoztatta portálunkat, hogy a 9. évfolyamos középiskolásoknak szervezett megmérettetés fináléjának 50 résztvevője iskolai, majd megyei fordulók után jutott el a gyöngyösi döntőig. Köztük 45 gimnazista és 5 technikumi tanulóból áll a mezőny. A két eltérő típusú tanintézménybe járó diákok külön kategóriában szerepeltek.

– A gimnazisták versenyében Téti Miklós, a Budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium tanulója bizonyult a legjobbnak. A második helyet Tóth Kolos Barnabás, a budapesti Eötvös József Gimnázium diákja szerezte meg. A képzeletbeli dobogó harmadik fokára Ürge Benedek, a Budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium kilencedikese álhatott. A technikumi tanulók kategóriájában az első Balogh Barnabás, a Budapesti Műszaki Szakképzési Centrum Trefort Ágoston Két Tanítási Nyelvű Technikum diákja lett. A második helyen Albrecht Martin, a Győri SZC Lukács Sándor Járműipari és Gépészeti Technikum és Kollégium tanulója végzett. A harmadik helyet pedig Gál Attila Péter, a Debreceni SZC Mechwart András Gépipari és Informatikai Technikum diákja szerezte meg. Ebben az évben Heves vármegyei diák nem jutott a több évtizedes hagyomány szerint Gyöngyösön tartott döntőbe – részletezte Csordás Ágnes. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában