Mentés

2023.05.28. 08:43

Csatornából mentettek ki egy kiskutyát Gyöngyösön

A kutyus az ebrendészet telephelyére került, két hét múlva örökbefogadható lesz.

Sz. Sz. I.

Forrás: Gyöngyösi Állatmentő Alapítvány

Szombat reggel 8 órakor érkezett a bejelentés, hogy egy pici kutya rohangált Gyöngyös egyik utcáján, megfogni nem lehetett, tájékoztatott közösségi oldalán a Gyöngyösi Állatmentő Alapítvány. Közlésük szerint a kis állat annyira félt, hogy az esővízcsatornába menekült, majd onnan tovább a föld alatti csatornarendszerbe. Az alapítvány két tagja, Faragó Tamás és Palotai Edina a helyszínre sietett. 

– Azonnal jeleztük a vízmű munkatársainak. Bilánics Dániel és Fodor Tamás azonnal a helyszínre siettek. Több órás csatorna átvizsgálás után meglett a picurka eb, de elbújt az egyik csőben. Az egyik végén alapítványunk tagja, Palotai Edina, a másik végén pedig a vízmű emberei várták az apróságot, de nem mozdult egyik irányban sem. Majd hosszas mérlegelés után lassú vízsugárral megindítva az egyik végéből szépen kisétált, ahol már várta a másik vízmű dolgozó. Meglett a kis szökevény – részletezte az alapítvány a híradásában.

A közleményből kiderült, hogy a kislány kutyus az Ebrendészet Gyöngyös telepére került, 2 hét múlva örökbefogadható lesz. Az alapítvány köszönetet mond még az egyik anyukának a kislányával, hogy vigyázott rájuk, és irányította a forgalmat. Köszönetet mondanak Slezák Zsanettnek is a bejelentésért. Ma sok jó ember együtt megmentett egy kis életet, tették hozzá.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában