Hatalmas

2023.05.20. 17:24

Csokis csalira jött a rekordponty a Tisza-tavon, milliókat nyertek a horgászok

Napokig nem aludtak a horgászok. Elmesélték hogyan akadt horogra a két nem mindennapi uszonyos: Nagyszemű és Kráken.

Sz. M. L.

Óriási halat fogtak a horgászversenyen

Forrás: Bors

 Az első Tisza-tavi International Wild Carp Challenge (IWCC) győztesei, a Bojli Garázs tagjai a Borsonlinenak mesélték el, hogyan fogták ki a tórekord pontyot. A 40 csapat részvételével, 168 órán keresztül zajló viadalon csak a tíz kiló feletti pontyok számítottak, a háromfős békési együttes pedig 22 darab halat mérlegelt, összesen közel 300 kilós súllyal, ráadásul a legnagyobb példány is az ő nevükhöz, pontosabban Gebei Bélához fűződik, aki 30,37 kilós fogásával megdöntötte a Tisza-tavi pontyrekordot. A Bojli Garázs a trófea mellett kétmillió forintot is bezsebelt, valamint a legnagyobb halért járó 800 ezer forint is a békési csapat markát ütötte.

– 600 méterről, saját készítésű májas-csokis bojlira jött a rekordponty. A kapás után azonnal csónakba pattantunk. A társam, Laukó János vette észre először a pontyot. Azt mondta: „Béla, ez életed hala lesz”. Amikor én is megpillantottam, megremegett a lábam, azon imádkoztam, el ne menjen, Jani mondta, csak fogjad meg, mert senki nem fogja elhinni, mekkora halat akasztottál – fogalmazott a Borsnak Gebei Béla. 

– Amikor beemeltük a csónakba, akkorát ordítottunk, hogy az egész Tisza-tó beleremegett. Leírhatatlan érzés volt. Azt tudni kell, hogy egy ilyen vadvízi óriás akár 50 éves is lehet. Hatalmas volt, a teste, a feje, mindene. Egy horgász ilyen pontyról álmodik, és lehet, sosem tud horogra csalni egy ekkora példányt – mesélte. Nem sokkal később pedig újabb kapás volt, egy húsz kilós példányt fogtak.

Az első 30 kiló feletti Tisza-tavi tőponty csipet is kapott, s a Bojli Garázs nevezhette el. A Nagyszemű nevet  kapta, a másik 20 kiló feletti pedig Kraken lett.

A portállal azt is megosztották, hogy az egyhetes versenyen hiszen szinte folyamatosan ébren kell lenni, ezért a végére úgy néznek ki a horgászok, mint a zombik.

– Az első három nap a mi szektorunkban tanyáztak a pontyok, így eldöntöttük, nincs megállás, addig fogjuk, amíg bírjuk. Három napig nem aludtunk, maximum egy-egy órára dőltünk le, de akkor is ruhában. De ez a taktika bevált, ott alapoztuk meg a későbbi győzelmet – nyilatkozta a csapat csaligyárosa, Laukó János.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában