Podcast

2023.05.26. 19:55

Dr. Assani Omar ma már magyarnak vallja magát

A Bugát Pál Kórház orvosigazgatójának életútja Szíriából vezetett a gyöngyösi díszpolgári címig

Sz. Sz. I.

Dr. Assani Omar mindig orvos akart lenni

Forrás: Czímer Tamás / Heves Megyei Hírlap

Fotó: Czimer Tamas

Miért határozott úgy annak idején Szíriában az ifjú Omar Assani, hogy külföldi egyetemen tanul tovább, és miért éppen Magyarországot választotta? Hogyan küzdött meg azzal a nehézséggel, hogy akkoriban még csak magyar nyelven folyt orvosképzés a hazai egyetemeken? A diplomaszerzés után – akkor még magyar állampolgárság híján – alig kaphatott munkát: mi motiválta, hogy mégis Magyarországon rendezze be az életét? Mi döntött amellett, hogy a gyöngyösi kórházat válassza? Hogyan sikerült elfogadtatnia magát külföldiként egy magyar orvoskollektíva vezetőjeként a kórházban? Miként élte meg az orvostársadalom utóbbi száz évben volt legnagyobb kihívását, a koronavírus-járványt, a pandémia elleni védekezés gyöngyösi irányítójaként? Mit jelentenek számára a szakmai, a társadalmi kitüntetések?

Az ezekre a kérdésekre adott válaszai mellett sok érdekességet elmond magáról a színes egyéniségű, mélyen emberszerető, májusban Gyöngyös díszpolgári címét átvevő dr. Assani Omar a beszélgetés során.

Podcast-csatornánkat az Apple-termékeiden bárhova magaddal viheted. Kövess minket ott, vagy a Spotify-on!

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában