Sajtótájékoztató

2023.05.27. 09:00

Egerben se épüljön akkugyár, a DK szerint meg kell kérdezni a lakosokat

Szerintük az új beruházásokat is le kell állítani.

M. H.

A Demokratikus Koalíció Komlósi Csaba önkormányzati képviselő segítségével előterjesztést juttatott be a csütörtöki közgyűlési ülésre, amely érvényes és eredményes népszavazáshoz kötné bármilyen akkumulátor- és környezetszennyező gyár Egerbe telepítését. Ehhez kapcsolódva tartott sajtótájékoztatót Kocsis-Cake Olivio, a Dobrev Klára árnyékkormányának környezetvédelmi kormánybiztosa és Balla Péter, Heves 1-es választókörzet DK-s elnöke.

Balla Péter emlékeztetett, hogy a csütörtöki közgyűlésen az előterjesztést, a határozati javaslatot az egri Fidesz frakció leszavazta, de a témát továbbra sem fogják elengedni. Kocsis-Cake Olivio hozzátette, sajnálja, hogy az egri Fidesz mismásol az ügyben, s különböző mondvacsinált indokokkal nem támogatták az előterjesztést.

– Magyarországon már 27 akkumulátorgyár van, azt gondoljuk, elég, az új beruházásokat le kellene állítani. Három alapvető probléma van ezekkel a létesítményekkel, brutális a vízhasználatuk, az energiafelhasználásuk, illetve nem tartják be a környezetvédelmi előírásokat. Az álláspontunk az, hogy csak a lakosok előre tájékoztatásával, véleményük kikérése után épüljenek hasonló gyárak – zárta mondanivalóját.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában