Tetemek és fekália

2023.05.31. 17:47

Engedély nélküli nyugtatókat, vakcinákat is találtak a gyöngyösi szaporítótelepen az ebrendész szerint

A gyöngyösi ebrendészei telep vezetője mesélt a múlt csütörtökön történt eseményekről.Állítása szerint Dolly azt mondta: „Én vettem, én fizettem értük.”

Szabadi Martina Laura

Rettenetes állapotok uralkodtak

Forrás: Gyöngyösi Állatmentő Alapítvány/Facebook

– Nem tudtunk arról, hogy szaporítótelep működik az ingatlanon – mesélte portálunknak a Városgondozási Zrt. Gyöngyös Ebrendészeti Telepének vezetője, Palotai Dóra. Mint ahogy arról beszámoltunk, múlt hét csütörtökön Dolly menedzserénél fekáliával borított padlón, tetemek között találtak közel negyven kutyát a város ebrendészei, állatvédői, majd több szervezetet értesítve összefogással helyezték el az állatokat.

– Lakossági bejelentést követően az önkormányzat illetékese, Jenei Pálma intézkedett az ügyben. Az önkormányzat és a városrendészet kiérkezése után kaptam a hívást, miszerint „sejtésük szerint nagyobb a baj, mint gondolták”. Ezért a helyszínre érkeztünk a városgondozás ebrendészeti telepének összes dolgozójával. Az ingatlan P.R. tulajdona. A címre rövid időn belül megérkezett Dolly, aki maga mondta az ebrendészet, a városrendészet, és az önkormányzat munkatársai jelenlétében, hogy a saját kutyáiért jött. Azt mondta, az ebrendészeti telepre nem engedi vinni őket, ő vásárolta őket. Ahogy fogalmazott: „Én vettem, én fizettem értük.” Költözködési problémáira hivatkozott, azzal indokolta, hogy elhozta P.R.-hez őket. Szerinte ott jó helyen voltak, azt mondta P.R. nagyon ért a kutyákhoz. Közölte: „A szükség nagy úr.” Tehát Dolly nem a mentésben segített nekünk, hanem a saját kutyáit vitte el. Kérdésemre, hogy milyen kutyákat akar elvinni és hány darabot,  azt a választ kaptam, hogy nekem ahhoz semmi közöm, de nem tudta, összesen mennyi kutyája van. Több kutya egyedi azonosító chipje még egy tenyésztő, G.V. tenyésztő nevére volt regisztrálva. Felhívtam és azt mondta, Dolly valóban sok kutyát vásárolt tőle. Sőt azt is tudta, hogy a gyöngyösi ingatlanban vannak a kutyák. A tenyésztőnek 2, saját kutyája is eddig ismeretlen okokból ott tartózkodott P.R. ingatlanában. Nem sokkal később megjelent egy K.G. nevű hölgy is, aki szintén kutyákat akart elvinni. Végül Dolly 5 francia bulldogot és 4 havanese kutyát pakoltatott be az autójába – részletezte a történteket az ebrendész. 

Mint mondta, bár a művésznő később azt nyilatkozta, hogy azon a napon szembesült a körülményekkel, Palotai Dóra jelenlétében az énekesnő bent sem volt az ingatlanban. P.R. hordta ki egyesével az utcára a kutyákat.

– Akkor ugyanis még mindannyian az utcán voltunk mivel nem engedett be P.R., így a rendőrséget meg kellett várnunk, hogy bejuthassunk. Sajnos Dolly nem várta meg a rendőröket, így nem tudtuk megakadályozni, hogy a 9 kutyát elvigye! Távozása után K.G. még mindig ott volt az utcán velünk és az az ötlete támadt, hogy mivel úgyis együtt költöznek majd valahova hárman, így ha már itt van, akkor elszállítja P.R. pár holmiját. Ekkor P.R. kiadott egy nagy szatyrot plédekkel tele, ami nekünk gyanús volt. A városrendészet munkatársa kérte, hogy belenézhessünk a táskába, ekkor találtunk a plédbe bele tekerve egy 3-4 hét körüli kiskutyát, aki szinte levegőt sem kapott. Tehát szatyorban akarták kicsempészni a kis állatot! Ezután érkezett a rendőrség, és ekkor tudtunk bejutni az ingatlanba. Dolly már nem volt a helyszínen. Közben segítséget kértem a Városgondozási Zrt. Gyöngyösi Állatmentő Alapítványától, pontosan az egyik tagjától. Kértem, Palotai Edinától, hogy kezdjen telefonálni mert rengeteg bent a kutya, nem tudok ennyit elhelyezni. Hatalmas összefogással az ország minden pontjáról azonnal indultak állatmentő szervezetek segíteni, amit itt is nagyon köszönök! Segítségükkel ki tudtuk menteni az összes bent lévő kutyát. Az állatok elhelyezését és szállítását is ők oldották meg. Az ingatlanban rettenetes állapotokkal szembesültünk: szemét, ürülék, egerek, patkányok és bomló tetemek. Valóban iszonyatos állapotok uralkodtak. A kutyák borzalmas állapotban, csontsoványan, daganatosan, bőrbetegen mászkáltak mindenfelé. Találtunk bent engedély nélkül tartott vakcinákat, nyugtatókat, gyógyszereket, több darab biankó oltási kiskönyvet, vagyis üres állat-egészségügyi kiskönyvet orvosi pecséttel, aláírással, chip szám is volt beragasztva. Tudomásom szerint a rendőrségi feljelentés megtörtént. Az önkormányzat pedig közigazgatási eljárás keretein belül fog eljárni az ingatlanon tapasztalt körülmények miatt – ismertette Palotai Dóra, az ebrendészet telepvezetője.

A Heves Vármegyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a Gyöngyösi Rendőrkapitányság állatkínzás bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt indított eljárást. A folyamatban lévő eljárás sikeres befejezése érdekében jelenleg nem adhatnak bővebb tájékoztatást.

Mint ahogy arról már beszámoltunk, az énekesnőt telefonon próbáltuk elérni és kérdéseinket írásban is feltettük, a véleményét kérdeztük az ügyről, ám erre nem érkezett válasz cikkünk megjelenéséig. Ugyanakkor korábban a Borsnak azt nyilatkozta, megdöbbent az eseten, és elítélendőnek tartja.

„A tegnapi napon megdöbbenéssel és mélységes felháborodással szembesültem arról, hogy az egyik kollegám állattartási botrányba keveredett. Amikor ez esetről értesültem azonnal a helyszínre siettem, hogy tájékozódjak és próbáljak segíteni. Így sikerült kilenc kutyát elhoznom a helyszínről. Ők nálam vannak megfelelő körülmények között, melyet a mai napon a hatóság ellenőrzött is. Tegnap, a helyszínen fogadott látvány és körülmények számomra is elfogadhatatlanok és elítélendőek" –nyilatkozta Dolly a Borsnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában