Gyermeknap

2023.05.26. 13:56

Észak-Heves minden településén lázasan készülnek a gyermeknapra

Szinte minden településen gazdag programokkal, sok játékkal készülnek az egésznapos gyeremeknapra.

B. K.

Gyermeknapra hívnak a Pétervására június 3-án, szombaton fél tíztől rendezik meg a Bocsi Attila Sporttelepen a gyermeknapi rendezvényeket. A városban e napra évek óta kiemelt figyelmet fordítanak. Hetekkel a program előtt szerveznek, készülnek a felnőttek és a gyermekek egyaránt. Nem véletlenül. hiszen e napon nem csak a városi gyermekeket, hanem a környékbeli családokat is szeretettel várják. 

A délelőtt mindig a a helyi büszkeségek - óvodások, iskolások - bemutatkozásával telik. Zenés, táncos műsorokkal készülnek, miközben játékos sportversenyek zajlanak. Délben ebéddel vendégelik meg a résztvevőket, délután egytől pedig színes bemutatók, mesejáték, tombolasorsolás, végül pedig egy zenés habparti zárja a rendezvényt.  

Parádon is javában zajlik a készülődés. A parádiak és a környéken élők sokadjára fogtak össze a nemes cél érdekében. A korábban megrendezett jótékonysági bálok bevételét rendszerint a gyermeknapi programokra fordítják. 

Horváth Lászlónak, a térség országgyűlési képviselője is évről-évre támogatja a rendezvényt, értékes tombola nyereményeket a ajánl fel. 

A községben június 3-án 9 és 16 óra között várják a kicsiket és a nagyokat. Lesz arcfestés, íjászat, amerikai autó és tűzoltóautó bemutató, és itt sem maradhat el a habparti. A hangulatról ezúttal Szandi gondoskodik.

A belépés minden gyermeknek ingyenes, aki a parádi óvodába vagy iskolába jár.

(Főoldali képünk illusztráció, forrás: Shutterstock)

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában