Hulladékgyűjtés

2023.05.07. 13:36

Hegyekben állnak a Gyöngyössolymos környékén begyűjtött autógumik

Az elképesztő mennyiségű hulladék miatt egy héttel meghosszabbította az önkormányzat a gyűjtést.

Sz. Sz. I.

Már több kamionnyi illegálisan elhelyezett gumiabroncsot összegyűjtöttek a solymosiak

Forrás: Gyöngyössolymos önkormányzata

Egy héttel meghosszabbította az autógumi gyűjtési akcióját a gyöngyössolymosi önkormányzat, adta hírül Asztalos Miklós polgármester. Mint mondta, több kamionnyi személy-, illetve teherautó-, valamint traktorgumit gyűjtöttek eddig össze a solymosiak, de bőven van még gumiabroncs a kertek mélyén, a vízfolyásokban, az erdőkben. 

– Április 24-én indítottuk az újabb rendteremtő akciót, és két hetesre terveztük a gyűjtést. Néhány lelkes lakos már önmagában több fordulóval hozott be a határból. A gyűjtés meghosszabbítása további lehetőség a még kertek mélyén lapuló autógumik eltüntetésére, vagy a gazdáknak a határban szétdobált, esetleg területük határán, vízfolyásokban adott esetben évtizedek óta heverő gumiabroncsok kiiktatására. Kérem a fiatalokat, nézzenek körül a nagypapák, nagymamák kertjében is, lehet, hogy ők már nem bírnak az abroncsokkal segítség nélkül. Fontos tudni, hogy a régi mészoltó telepen kizárólag felni nélkül tudjuk átvenni a gumikat, hétköznapokon 16 és 18 óra között, szombaton pedig 8-tól 12 óráig – részletezte Asztalos Miklós.




 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában