Tragédia

2023.05.31. 15:55

Kollár Lajos elmondta, valószínűleg ezért nem találták meg Suhajda Szilárdot

Kollár Lajos szerint az agyi ödéma következményeként vélhetően koordinálatlan mozgásokat végzett.

HEOL

Suhajda Szilárd

Forrás: Fotó: Kyocera Everest Expedíció

Normális reakciónak nevezte Kollár Lajos, hogy Suhajda Szilárdot nem hozták le egyből a serpák, mivel szerinte abban a magasságban nagyon kicsi százalék lehet az, amikor mentésre adja a fejét egy csapat vagy egy mászó – idézi a Mandiner a mezőszemerei hegymászót az ATV Start című műsora nyomán.

A Magyarok a világ nyolcezresein expedíciósorozat vezetője elárulta, szerinte miért nem tudták megtalálni Suhajda Szilárdot.

- Valószínű, azért nem találják Szilárdot, mert az agyi ödéma következményeként koordinálatlan mozgásokat végzett, és lehet, hogy pont az ellenkező irányba indult el. Nem vissza a Hillary lépcső felé, vagy a borda felé, ami a csúcsra vezet, hanem valamelyik szakadék részre, lejtő részre, és lezuhant – fogalmazott.

Kollár Lajos megjegyezte, hogy a csúcs előtt 50-60-100 méterrel nem szívesen adják fel a hegymászók. Sajnos éppen ez az, ami sokszor a halálba lépteti át őket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában