Zakatol a vonat

2023.05.03. 21:52

Megújult az emblematikus bükki kisvasút, a családok kedvence lehet

Az új pihenőállomás, a Garadna Grund népszerű célponttá vált a kirándulók körében.

HEOL

Felújították a mozdonyokat is

Forrás: Északerdő Zrt./Facebook

Befejeződött az Északerdő Erdőgazdasági Zrt. által fenntartott Lillafüredi Állami Erdei Vasút felújítása - adta hírül közösségi oldalán az Egererdő Zrt. - A hazai forrásból, csaknem 4,3 milliárd forintból megvalósult rekonstrukció keretében teljes egészében megújult a Miskolc-Dorottya utca – Papírgyár – Lillafüred – Garadna fővonal.

- A régi vágány elbontása után új pályát építettek, megújult a vízelvezetés, számos nagyműtárgy, valamint a két biztosítóberendezés, ami a majláthi és a lillafüredi fénysorompókat foglalja magába. - közölték. - Teljes felújításon estek át az állomási felvételi épületek, és a vasútüzemeltetés kiszolgáló létesítményei: a kocsi- és mozdonyszínek, az igazgatósági irodák, valamint a műhelyek. A Garadna végállomáson új pihenőparkot létesítettek, a Garadna Grundot, ami a megnyitás óta a felnőttek mellett a kisgyermekes családok kedvelt célpontjává vált. A projekt részeként megvalósult a gördülőállomány fejlesztése, összesen harminckét mozdonyt, személy- és teherkocsit újítottak meg, illetve építettek újjá.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában