Sokat segít

2023.05.14. 14:26

Nagy haszna van Verpeléten is a Magyar Falu Program pályázatainak

A polgármester megmutatta, hogy akár az árvízvédelmi gát karbantartásához is jól jönnek.

Sz. M. L.

– Jó szolgálatot tesznek a korábbi pályázatainkból beszerzett kommunális gépeink. A települést védő 2013-ban elkészült 1248 méter hosszúságú árvízvédelmi gát tetejét régebben kézi fűnyíróval vágtuk napokig ezekkel az eszközökkel viszont ketten egy óra alatt lezúztuk a nem kívánatos nádat, cserjét – emelte ki Verpelét önkormányzatának hivatalos oldalán Farkas Sándor polgármester.

– Az egyik gép egy MTZ-820.4 erőgép egy 1,6 méter széles mulcsozóval, a másik pedig egy Solis 26 traktor 1 méter széles mulcsozóval. Ezek közül a kisebbet a kerékpárút melletti cserjés, füves terület tisztítására is használjuk, valamint a parkok, közterek nyírására – ismertette.

Egyébként már zajlik az erdészet udvarán a Magyar Falu Program pályázati forrásából egy tároló szín kivitelezése is, erre 20 millió forintot nyert Verpelét. A polgármester tájékoztatása szerint erre a beruházásra azért van szükség, hogy a korábbi pályázatokból elnyert traktorokat és munkagépeket biztonságos, zárt helyen tárolhassák. Várhatóan május végéig elkészül.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában