Kanapéügy

2023.05.22. 15:15

Nem tűnt el a kanapé, leltárba vették és használják az egri városházán

Folytatódik az egri kapaé-gate.

HEOL

Minczér Gábor egri alpolgármester

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Az Egerinfo értesülései szerint az EVAT Zrt. vezetése néhány héttel ezelőtt javasolta a Városfejlesztési Kft. felügyelő bizottságának, hogy indítsanak belső vizsgálatot a cégnél. Információik szerint kiderült, hogy a korábban a Városfejlesztési Kft. ügyvezetői feladatait ellátó Juhász Tamás – aki jelenleg a Városháza Gazdasági Irodáját vezeti – a cégtől történő távozása előtt számos, a Kft. tulajdonában álló tárgyi eszközt, műszaki cikket leselejtezett. Közlésük szerint ezeknek az eszközöknek semmi bajuk, működnek és a mai napig megtalálhatóak a cégnél.
– Egy kivétellel, a leselejtezett dolgok listáján szereplő kanapé, mely az ügyvezetői iroda berendezésének részét képezte, a leselejtezés után eltűnt – írták.

Minczér Gábor alpolgármester hétfőn mindezekre reagált sajtótájékoztatón. Mint mondta, a selejtezésről az Evat igazgatósága döntött 2022 májusában.
– Rendkívül elavult eszközöket selejteztek le. Minden fellelhető, melyet selejteztek, ilyen az emlegetett ülőgarnitúra is. Ez átkerült a városházára, sőt leltárba vették. Így közpénz nem sérült semmilyen módon – tette hozzá.

Hozzátette, véleménye az, hogy az Evat valódi szándékát kívánja leplezni, miszerint ismét drasztikus áremelésre készülnek az egri strandon, s nem csak az ideérkezők esetében, hanem az egriekkel kapcsolatban is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában