Podcast

2023.05.18. 17:30

Ott jártak, ahol Kiss Péter az élete utolsó másfél hónapját eltöltötte

Olyan gyönyörű volt az idő, annyira tiszta az égbolt, úgy csillogott a hó, hogy ezt biztosan Péter és Zsolt intézte számunkra, emlékezett az édesapa.

Sz. Sz. I.

Id. Kiss Péter és Kiss Attila

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

Tíz éve annak, hogy Kiss Péter gyöngyösi hegymászó és Erőss Zsolt a Nepál és India határán található 8586 méter magas Kancsendzönga meghódítása után, ereszkedés közben életét vesztette. Idén áprilisban Kiss Péter édesapja és testvére elzarándokoltak a hegyóriás mintegy 5500 méter magasságban lévő alaptáborába ugyanazon az útvonalon, amelyen egykor a szerencsétlenül járt hegymászók haladtak. 

Hogyan született ez a nem mindennapi terv a fejükben? Miként lehetett a Mátrában felkészülni a Himalájában rájuk váró megpróbáltatásokra? Hogyan tudták túltenni magukat azon a baljós előjelen, hogy pár nappal az indulás előtt hegymászó kísérőjük, Győrffy Ákos életét vesztette az Alpokban? Miként merítettek erőt az út nehézségei közben a folytatáshoz? Milyen érzések kavarogtak bennük a kimerítő túra után az alaptáborba felérve, ahonnan jól láthatták a Kancsendzönga csúcsát, sőt, azt a magassági pontot is, ahol a gyermek, a testvér Kiss Péter nyugszik? Milyen érzés volt visszaindulni abban a tudatban, hogy Kiss Péter nyughelye minden bizonnyal örökre a hegyóriás marad? 

Idősebb Kiss Péter és Kiss Attila többek között ezekről is beszélt portálunknak. Hallgassa meg a beszélgetést!

Podcast-csatornánkat az Apple-termékeiden bárhova magaddal viheted. Kövess minket ott, vagy a Spotify-on!

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában