Heol.hu podcast

2023.05.01. 10:01

Retróállomás, ahol az idő is megáll

Tinédzserektől nyugdíjasokig mindenki talál majd élményt a Kálban épülő közösségi- és kiállítótérben.

Sz. Sz. I.

Debrei Nagy Zoltán (balról), Tóth Béla és Dr. Nagy Zoltán a retró kiállítótér "Keravill" pultja mögött

Forrás: Szabó István/Heves Megyei Hírlap

Szeptemberre tervezi a nyitást a káli Retroszkóp Múltidéző és Hagyományőrző Kulturális Egyesület közösségi- és kiállítótere. Tóth Béla egyesületi elnök arról beszélt, hogy a Lenin-szobortól a kávéfőzőig megszámláhatatlan relikvia lesz látható hazánk 1944-től 1989-ig terjedő időszakából. Veterán börzéknek és autós találkozóknak, rádióamatőr klubok üléseinek éppúgy helyet adnak majd, mint a nyugdíjas klubok rendezvényeinek, vagy akár amatőr rockzenekarok fellépéseinek. Igazi különlegesség lesz a repülőgép szimulátor, s a már a helyszínre érkezett, ötvenes években készült légvédelmi ágyú. 

Debrei Nagy Zoltán, az egyesület elnökhelyettese pedagógusként minden bizonnyal kulcsszereplője lesz a leendő ifjúsági klubnak, melynek "kemény magja" tizenéves kora ellenére aktívan részt vesz az építezésben a szabadidejükben dolgozó egyesületi tagokkal. A későbbiekben a padlástéren képzőművészeti kiállítóteret rendeznek be, az elnökhelyettes maga is alkotó, tehát jó kezekben lesz az is.

Dr. Nagy Zoltán nyugalmazott háziorvos a társaság mecénása. A közösségi- és kiállítótér épületét ő vásárolta meg a káli főutcán kifejezetten erre a célra.

Hallgassa meg teljes adásunkat!

Podcast-csatornánkat az Apple-termékeiden bárhova magaddal viheted. Kövess minket ott, vagy a Spotify-on


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában