Vizsgálat

2023.05.09. 18:07

Száznál is többen éltek a lehetőséggel, még este 7 órakor is szűrtek a gyöngyösi kórházban

Figyelembe vették a szűrésre jelentkezők munkaidejét is.

HEOL

A gyöngyösi Bugát Pál Kórház és rendelőintézet épülete

Forrás: Magyar Nemzet/Mirkó István

Három nap alatt, több mint száz nő vett részt a gyöngyösi Bugát Pál Kórház által meghirdetett onkológiai szűrésen - közölte portálunkkal az intézmény sajtóreferense. 

- Ebben az évben az alapításának 185. évfordulóját ünneplő kórház ezúttal a gyöngyösi és környező települések oktatási intézményeiben, szociális területein dolgozó nőket szólította meg.

A sikeres részvétel okait elemezve a szűrést vezető főorvos, dr. Gulyás Zoltán kiemelte a jó előkészítést a megszólított intézményvezetőkkel, a védőnői szolgálatokkal való nagyszerű együttműködést, és az onkológiai szakrendelő munkatársainak elkötelezettségét. De a főorvos legfőképp azoknak a hölgynek az egészségtudatos gondolkodását dicsérte, akik ezen a három napon megjelentek a rendelőben. Az előkészítés során figyelembe vették az oktatási intézetekben és a szociális intézményekben dolgozók munkaidejét, ezért az általános rendelési időn túl a kórház plusz lehetőséget biztosított ezeken a napokon. Volt, hogy még este hét órakor is folyt a szűrés.

A szűrővizsgálaton fizikális emlő vizsgálat, nőgyógyászati citológiai mintavétel és fizikális vizsgálat, a vizsgálat alapján az esetleges további,  kiegészítő ellátáshoz szükséges beutalók kiadása történt. Nem tartozott a nőgyógyászati szűréshez, de a vizsgálatot végző onkológus az esetleges bőrdaganatok szempontjából is átvizsgálta a bőrfelszínt. 

A Kistérségi Humán Szolgáltató Központ vezetője, Maka Piroska külön értékelte a szociális területen dolgozók felé irányuló megkülönböztetett figyelmet. Erről a területről több mint harminc dolgozó vett részt a szűréseken.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában