Elkeserítő

2023.05.09. 20:39

Szomorú állapotok a lőrinci temetőben

T. O.

A nagy fű csak az egyik probléma a sok közül a temetőben

Forrás: Beküldött fotó

A halottak napja mellett talán anyák napján keresik fel legtöbben a temetőket. A szeretteinkre való emlékezést, a kegyelet érzését aligha befolyásolja a környezet, mégsem mindegy, hogy a sírkertben áldatlan állapotok fogadják-e a gyászolókat.

Nemrégiben írtunk arról, hogy a lőrinci temetőben viszonylagos rend van, a füvet gyakran nyírják, s a konténerekből sem csordulnak ki az elszáradt virágok. Az elmúlt szombaton viszont sajnos ezeknek éppen az ellenkezőjét tapasztaltuk.

A temető városhoz közeli részén ugyanis már bokán felül ér a fű, az út melletti kutak egyike sem működik, ráadásul itt is elkezdtek kipusztulni bizonyos tujafajták. Utóbbiak jelentős hányada a sírokon vagy azok környezetében található, vagyis eltávolításuk a hozzátartozók feladata lenne, de mentségükre hozható fel, hogy a folyamat olyan intenzív, hogy sokan csak mostanában szembesültek a jelenséggel.

 

Címkék#temető

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában