Furcsa

2023.05.12. 18:26

Valami zajlik az egri tűzoltó múzeum körül a polgármester szerint

Mirkóczki Ádám polgármester szerint az Evat be akarja záratni.

Sz. M. L.

„Megmentjük a Tűzoltó Múzeumot az Evat Zrt-től” – ezt Mirkóczki Ádám polgármester tette közzé, hozzátéve, hogy szerinte az Evat Zrt. igazgatósága alkalmatlan és Eger ellenes. A városi cég vezetése és a polgármester között jó ideje zajló konfliktus újabb eleme most a Tűzoltó Múzeum, melyet a polgármester szerint be akar záratni az Evat.

- Most épp a város történelmét és identitásának egy részét kívánják aprópénzre váltani azzal, hogy az országban is egyedülálló, több évtizedes múlttal rendelkező Tűzoltó Múzeumot szeretnék október 31-én bezárni. Sajnos az már természetesnek mondható, hogy az önkormányzatot, mint tulajdonost erről sem tájékoztatva hoztak meg egy ilyen vérlázító döntést, a 2022-es 17 millió forintos veszteségre hivatkozva. Ezen az elven bezárhatnánk például a könyvtárat, a vármúzeumot, az összes bölcsődét és óvodát, a kulturális intézményeinket, hiszen ezeket az intézményeket állami és önkormányzati támogatás nélkül nem lehetne rentábilisen fenntartani, üzemeltetni. Az Evat szégyene, hogy azt a Heves Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságot állítják ilyen méltatlan helyzet elé, akik minden nap, minden percben azért dolgoznak, hogy legyen bár tűz, árvíz, baleset vagy természeti katasztrófa, ők azonnal az egri emberek segítségére siessenek és a város biztonságát garantálják. A múzeum biztonsága érdekében indítványozom, hogy az ingatlan tulajdonjoga kerüljön át az önkormányzathoz és fenntartóként garantáljuk annak további működését – olvashatóak posztjában a fentiek.

A fentiekről Megkérdeztük az Evatot is, amint kérdéseinkre válasz érkezik, beszámolunk róla.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában