Diabétesz

2023.05.30. 13:55

Varázspálcát kaptak a díjazott pedagógusok Hevesben

A Szurikáta Alapítvány a Diabéteszes Gyermekekért idén, második alkalommal ismerte el Varázspálca díjjal a cukorbeteg gyermekeket ellátó 100 pedagógus és gyermekintézmény munkáját. Alapítvány a Diabéteszes Gyermekekért. A Varázspálca díjakat a jelölő családok adták át a diabéteszes gyermeket példamutatóan ellátó pedagógusoknak. Mindezt Kocsisné Gál Csilla, a Szurikáta Alapítvány a Diabéteszes Gyermekekért elnöke közölte portálunkkal.

HEOL

Varázspálca díjban részesült Szoboszlainé Karnok Mónika, a Gyöngyös Felsővárosi Általános Iskola tanára is

Forrás: Szurikáta Alapítvány a Diabéteszes Gyermekekért/Beküldött fotó

- A Varázspálca díjátadón szeretnénk minden évben megköszönni a pedagógusok munkáját, amit diabéteszes gyermekeinkért tesznek. Ezzel a díjjal láthatóvá tesszük azt a varázspálcát, csodaerőt, ami már a pedagógusok birtokában van. Szülői javaslatra idén is 100 egyéni jelöltet, valamint gyermekintézményt tudtunk elismerni, akik az ország kisebb-nagyobb településein segítik a cukorbeteg gyermekek integrációját – mondta a díjról Kocsisné Gál Csilla, a Szurikáta Alapítvány a Diabéteszes Gyermekekért vezetője.

Nyerges Krisztina, az Adácsi Szent Jakab Katolikus Általános Iskola tanára is méltóvá vált a díjra
Forrás: Szurikáta Alapítvány a Diabéteszes Gyermekekért/Beküldött fotó

-Miközben Joós Andrea és Dr. Tóth-Heyn Péter műsorvezetők felolvasták a pedagógusokról, intézményekről szóló méltatásokat az Elméleti Orvostudományi Központ színpadán, a Varázspálcákat maga a jelölő család adta át a díjazott pedagógusoknak, óvónőknek, kisgyermekgondozóknak, pedagógiai asszisztenseknek, edzőknek, táncoktatóknak, zenetanároknak. Felemelő volt a sok történetet hallgatni olyan közösségekről, ahol a diabos gyermek semmilyen programból nem marad ki, legyen az szülinapozás, színházlátogatás vagy ottalvós tábor. Ahol a gyermekintézmény dolgozói, az osztálytársak és azok szülei mind tudják, mire kell figyelni a diabéteszes gyerekek kapcsán. Ahol az óvónők egy csoportban nem egy, hanem kettő vagy három diabos gyermeket látnak el – olykor váltótárs nélkül. Ahol a csoporttársak közös rajzzal üzennek a kórházban lévő társuknak. Ahol a tanárbácsi lábujjból mér vércukrot dolgozatírás közben, hogy a gyermek le ne maradjon. Vagy ahol a tanárnéni mérleget, mikrót szerez az osztályterembe, hogy akár óra közben is elfogyaszthassák ebédjüket a diabos gyermekek, ha a helyzet új kívánja - közölte Kocsisné Gál Csilla, majd hozzátette:

- Az ország különböző pontjairól, falvakból, kisvárosokból és a fővárosi intézményekből is érkeztek pedagógusok a díjátadóra, sok esetben együtt a családdal. Megható volt látni, hogy szinte mindenütt nagyon szoros, szeretetteljes kapcsolatról van szó a gyermek és az őt ellátó pedagógus között. A méltatásokban időről időre vissza is köszönt, hogy a pedagógus szinte családtag, illetve pótanyaként vigyáz a gyermekre.

Beszéné Gábor Judit, a Gyöngyös Dobó Úti Tagóvoda óvónője is Varázspálca díjban részesült
Forrás: Szurikáta Alapítvány a Diabéteszes Gyermekekért/Beküldött fotó

A Heves vármegyei díjazott pedagógusok, intézmények:

Varázspálca díjban részesült intézmény, közösség:

  • Apci Gyöngyszem Óvoda dolgozói

Varázspálca díjban részesült pedagógus:

  • Beszéné Gábor Judit, óvónő, Gyöngyös Dobó Úti Tagóvoda
  • Szoboszlainé Karnok Mónika, tanár, Gyöngyös Felsővárosi Általános Iskola
  • Kovács- Fekete Éva és Kincsesné Molnár Judit óvónők, Visontai Szivárvány Óvoda és Konyha
  • Talabér-Kiss Diána Linda, edző, Visontai Önkormányzat
  • Nyerges Krisztina, tanár, Adácsi Szent Jakab Katolikus Általános Iskola.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában