Felterjesztés

2023.05.30. 12:50

Vármegyei kitüntetés várományosai a gyöngyösi rapper könyvtárosok

A gyöngyösi önkormányzat a Heves Vármegyéért díjra terjesztette fel a fiatal szakembereket.

Sz. Sz. I.

Jakab Zsolt (balról) és Szabó Dénes az olvasást népszerűsítik

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

A májusi ülésen döntött a gyöngyösi képviselő-testület arról, hogy Jakab Zsoltot és Szabó Dénest, a Vachott Sándor Városi Könyvtár munkatársait felterjeszti a Heves Vármegyei Önkormányzatának kitüntetésére, a Heves Vármegyéért díjra, tájékoztatott az önkormányzat. 

Ahogy arról már portálunkon is írtunk, a két könyvtáros nevéhez fűződik a Könyvtári Hírmondó videósorozat, melynek folyamatos készítése arra a tapasztalatukra épül, hogy a fiatalok igenis sokat olvasnak, de mindezt az online térben teszik. Ezért vált a mottójukká, hogy ha az ifjak nem jönnek a könyvek közé, akkor azokat kell elvinni hozzájuk.

Szerintük e korosztály megszólítása nem könnyű, de nem lehetetlen, ha az ő világuk keretei között teszik. Az ő nevükhöz fűződik az a rendkívül népszerű klipsorozat is, amelyben rappelve népszerűsítik az olvasást. Már az első, az orosz irodalomról szóló klipjük is futótűzként terjedt a közösségi oldalakon, s azóta az olasz, a spanyol és a skandináv irodalmat is megénekelték, ugyancsak osztatlan sikerrel. 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában