Sihu

2023.05.27. 13:45

Vonattal mehetnénk az egri Tescoba +szavazás

A közgyűlés többsége szerint jó ötlet a vasutat bevonni a helyi közlekedésbe. Szavazzon ön szerint jó ötlet-e!

Sz. M. L.

Komlósi Csaba hangsúlyozta, hogy többen is beszéltek már arról, hogy a kötött pályás közlekedést be kellene vonni a helyi közlekedésbe

Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

A csütörtöki közgyűlés egyik témája volt az a településrendezési eszközök módosítását célzó napirendi pont, amely a Füzesabony – Eger – Felnémet vasúti vonalszakasz fejlesztéséhez szükséges. A fejlesztés a vonatkozó kormányrendelet szerint kiemelt beruházás.

– A város közlekedését messzemenően meghatározó előterjesztésről van szó – fogalmazott Komlósi Csaba (A Városért) frakcióvezetője. Hangsúlyozta, hogy többen is beszéltek már arról, hogy a kötött pályás közlekedést be kellene vonni a helyi közlekedésbe, így a módosítást úgy célszerű végrehajtani, hogy a jövőben ez megoldható legyen, tehát ki lehessen alakítani több állomást is a várost Északi és Déli irányban átszelő sínpár mellett. ez a közgyűlés többsége szerint jó ötlet, de legalábbis ellenvélemény nem akadt.

Mivel a beruházó képviselőit nem tudták meghallgatni, így a döntést elnapolták egy következő ülésre, ám korábban Mirkóczki Ádám portálunknak már beszélt hasonló tervekről részletesen.

– Fontos, hogy kerüljön egy megálló az ipari parkba. Természetesen a tervezett intermodális csomópont (IMCS) is megállóhely lenne, ahogy igazán különleges volna egy a Zárkándy-bástya környékén is, így a Setét-kaput megnyitva a peronról a várba juthatnának az utasok. Hasznos lenne egy a Régi Cifrakapu utca környékén is, valamint természetesen a nagy bevásárlóközpontoknál a város északi részén. Általánosságban azt kell megvizsgálni, hogy melyek azok a pontok, ahol a kitérőket és megállókat lehet létrehozni. Az szinte biztos, hogy egy sínpáron fut majd a vonat. A vasúttársaság képviselői szerint Felnémettől Maklárig mindenképp érdemes e vonalat elvinni, de még Füzesabony bekapcsolása is elképzelhető – részletezte Mirkóczki Ádám korábban.

Tavaly nyáron azt is elmondta a polgármester, hogy Lázár János építési és beruházási miniszter támogatja az ötletet.

Ön szerint jó lenne bevonni a vasutat is a helyi közlekedésbe több megállóval?

Olvasóink véleményét május 28., vasárnap 16 óráig várjuk. Megírjuk, mire szavaztak.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában