Villámárvíz

2023.06.10. 07:40

A feldebrőiek és a visontai erőmű is segített az árvízkárosultaknak

Érkezett segítség a környező településekről is.

M. H.

Segít a Mátrai Erőmű a bajba jutott Gyöngyöstarjánnak. Ahogy azt megírtuk, katasztrófa történt a településen a villámárvíz miatt, s ezért minden segítő kéz jól jön. A Mátrai Erőmű közösségi oldalán jelezte, a villámárvíz sújtotta Heves vármegyei településen már ott vannak kollégáik és megkezdték két szivattyú valamint aggregátor telepítését, hogy mielőbb normalizálódhasson a helyzet.

– Akkora a baj, hogy valószínűleg akár több napig is eltarthat a víz kiszivattyúzása – írták.

A feldebrői polgármester sem tétlenkedett. Jakab Ernő csütörtökön tett közzé egy felhívást, hogy elindulnak segíteni Recskre. Azóta beszámolt a fejleményekről.

– A feldebrői emberek megmutatták, hogy ha baj van összetartanak és lehet rájuk számítani. A csütörtökön közzétett felhívásomat követve tíz emberrel érkeztünk Recskre segíteni a bajbajutott embereknek. Itt külön szeretném kiemelni a Varga és Társa Temetkezés dolgozóinak az önzetlen segítségét, akik meglátva a felhívásomat jelentkeztek és öt emberrel képviseltették magukat a védekezésben. Pénteken reggel heten siettünk Gyöngyöstarjánba segítséget nyújtani az ottani lakosoknak a villámárvíz okozta károk helyre állításában – írta.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában