Feljelentés

2023.06.01. 11:06

A gyöngyösi önkormányzat feljelentést tett a kutyaszaporító telep ügyében

Már kapott bejelentést a hivatal 2022. őszén is a telepről, de akkor a mostanihoz hasonló állapotokat nem tapasztaltak.

Sz. Sz. I.

A horrortelepről mentett egyik kutya

Forrás: Gyöngyösi Állatmentő Alapítvány/Facebook

Állatkínzás elkövetésének alapos gyanúja miatt feljelentést tett a a Gyöngyösi Közös Önkormányzati Hivatal a Gyöngyösi Rendőrkapitányságon a napokban felszámolt illegális szaporítótelep ügyében, adta hírül kedden a városháza. Mint írják, információik szerint a rendőrség el is rendelte a nyomozást.

A városháza közleménye szerint a Gyöngyösi Közös Önkormányzati Hivatal Városfejlesztési és Városüzemeltetési, valamint Közigazgatási és Intézményirányítási Igazgatóságának munkatársai a Gyöngyösi Ebrendészeti Telep és a Városrendészeti Igazgatóság közreműködésével lakossági bejelentés alapján folytattak vizsgálatot egy Csobánka utcai ingatlannál. Az önkormányzati hivatal munkatársai elviselhetetlen, rothadó dögszagról kaptak bejelentést az utca egyik lakójától, ez alapján vonultak ki az ingatlanhoz. A hatóság munkatársai már a szemle kezdetén azt tapasztalták, hogy feltehetően nagyobb a probléma, mint arra a bejelentés alapján számítani lehetett.

Mint a közlésben olvasható, a házban, annak udvarán és melléképületeiben összesen 35 különböző korú és fajtájú kutyát tartottak olyan körülmények között, ami kimeríti az állatkínzás fogalmát. A kutyák összezsúfolva, a padlót több centiméteres vastagságban takaró ürüléken éltek. A hatóságok munkatársai kezeletlen betegségek és sérülések nyomait látták az állatokon, de több állattetemet és jelentős mennyiségű kommunális hulladékot is felfedeztek. Az ingatlanban tapasztalt körülmények feltételezhetően több állat pusztulását okozták. A kutyák elszállításában az ebrendészet munkatársai és más településről érkezett állatvédő szervezetek működtek közre, végül valamennyi állatot sikerült kimenekíteni a horrortelepről, fogalmaz a közlemény.

A városháza kiemelte, hogy a feljelentés mellett intézkedik az állatvédelmi bírság kiszabásáról, valamint a tulajdonos állattartástól való eltiltásáról. A közleményből az is megtudható, hogy az érintett ingatlannal kapcsolatban már korábban is kapott bejelentést a hivatal, melynek munkatársai 2022. őszén többszöri megkeresés és felszólítás után tudtak helyszíni ellenőrzést tartani, ám akkor a mostanihoz hasonló állapotokat nem tapasztaltak. Az ingatlan udvarán megfelelő körülmények között tartottak nyolc kutyát, amit az ingatlan méretei is lehetővé tettek. Akkor azt az információt kapták a tartótól, hogy állatmentéssel foglalkozik, és hamarosan egy Pest vármegyei tanyára költözik a kutyákkal, tette hozzá tájékoztatásában a gyöngyösi városháza.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában